Cykell fietsendrager winnaar van de Red Dot Design Award

5 jaar geleden

Cykell - just clickDe nieuwe Cykell Just Click fietsendrager is trotse winnaar van de Red Dot Design Award !

Enkele weken terug  werd Cykell bekroond met de prestigieuze Red Dot Design Award. In het totaal stuurden 1.816 fabrikanten, designers en architecten uit 53 landen 4.815 projecten en producten in de hoop het RED DOT label te halen. 40 juryleden evalueerden dagenlang alle inzendingen. Cykell haalde de Award in de categorie ‘Sports and Leisure’.

Cykell FietsendragerCYKELL is Belgisch fabrikant van fietsendragers en werd in juni 2012 opgericht door Dhr. Philip Sagaert. Ruim 3 jaar werd er gewerkt aan een nieuwe generatie dragers waarbij ergonomie, design en  compactheid centraal stonden in de productontwikkeling. Voor deze productontwikkeling deed Cykell beroep op het designbureau Pilipili.

Wat deze generatie fietsendragers zo uniek maakt is ongetwijfeld de onberispelijke stabiliteit op de trekhaak, het onwaarschijnlijk gemak van plaatsing op en afnemen van de trekhaak en de snelheid van bevestiging van de fietsen mede door de afneembare armen en doorlopende wielgoten.

Er bestaan 2 modellen (T21 voor 2 fietsen en T31 voor 3 fietsen) welke gehomologeerd werden via RDW (Rijksdienst voor wegverkeer in Nederland) en waarvoor Cykell 5 jaar garantie biedt. Een bijkomende optie als de “uitbreiding fiets” laat toe op de drager een extra fiets te vervoeren. Een oprijgoot biedt dan weer de mogelijkheid een elektrische fiets makkelijk op de drager te rijden.

Lees hier meer over de fietsendragers van Cykell.

Meer nieuwsartikelen