E-bike met voorwielmotor blijft marktleider

Orange Excellent Innergy XT damesDe snelle opkomst van de Bosch als e-bike componenten leverancier heeft ook in Nederland ervoor gezorgd dat de middenmotor volop in de aandacht is komen te staan. Ondanks de snelle groei van dit systeem, blijven de voorwielmotoren veruit het meest populair, stelt Gazelle. Voor een goede marktdekking biedt Gazelle naast e-bikes met voorwielmotoren ook modellen met een middenmotor.

“De voorwielmotor heeft een aantal belangrijke voordelen boven de andere systemen. Hij is stiller, past beter in het design van een fiets, heeft de mogelijkheid van vrijloop, is makkelijk te onderhouden en is kostentechnisch interessant,” stelt de marketing manager bij Gazelle.

“Natuurlijk heeft de middenmotor de mogelijkheid om krachtigere ondersteuning te bieden wat belangrijk is bij heuvelachtig terrein. Onder die omstandigheid is een middenmotor vaak een geschikte keuze en daarom bieden we die ook aan. De voorwielmotor is echter regelmatig de beste optie voor het vlakke Nederland omdat hij voldoende ondersteuning biedt en daarnaast een prettige vrijloop heeft bij geen of weinig ondersteuning.”

Volgens Gazelle heeft de middenmotor zich bewezen en om die reden blijft het bedrijf investeren in dit systeem. Ook voor modeljaar 2015 zijn een aantal nieuwe elementen te verwachten. Gazelle heeft inmiddels ook al de eerste stappen gezet op de markt van speed-pedelecs en beschouwd 2014 en 2015 als proefjaren.

Bron Tweewieler
E-bike met voorwielmotor blijft marktleider was last modified: mei 19th, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Frank
  Frank 30 augustus, 2014, 17:12

  Gisteren heb ik een e-bike adviseur op bezoek gehad. Toen hij zijn verhaal af stak, begon hij de middenmotor onmiddellijk af te kraken. Ik moest voor een voorwiel motor gaan. Zijn redenen: een middenmotor is zwaarder, verbruikt meer energie, is veel duurder en er is minder balans omdat je nu in het midden het gewicht van de motor hebt en je eigen gewicht en achterop de de accu. Bij een voorwiel motor is de fiets beter in balans zei hij. En omdat een middenmotor meer vermogen heeft, is een Nuvinci versnellingssysteem een betere optie keuze, en dat moet je maar fijn vinden.
  Het enige voordeel was een laag zwaartepunt en je voorwiel kan niet weg slippen (vooral bij ouderen belangrijk). Mijn keuze viel op de voorwiel aandrijving omdat het goedkoper was en het ziet er veel beter uit dan een middenmotor.

  Reply this comment
  • Frank Visser
   Frank Visser 25 november, 2014, 11:08

   Hi Hi, Wat een grappenmaker die ‘adviseur’; meer energie verbuik, minder in balans is echt zo makkelijk uitlegbaar NIET waar…. Hij heeft gelijk dat het duurder is, versnellingskeuze een ander verhaal, Nuvinci zeker niet de enige optie…(bij veel merken..)

   Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook