Elektrische fietsen uitgevoerd in Carbon een nieuwe trend

4 jaar geleden

Carbon is een bouwmateriaal dat nu steeds meer wordt gebruikt bij het maken van nieuwe elektrische fietsen. Het doel: het maken van licht gewicht fietsen. Tijdens de laatste grote fietsbeurs in Duitsland is een duidelijke trend waargenomen in de richting van lager gewicht elektrische fietsen.

Carbon frame en carbon hulpstukken

Een manier om het gewicht van een Ebike te verminderen is het gebruik van lichtere materialen. In het verleden werden stalen wielen en aluminium frames overwegend gebruikt. Tegenwoordig maken fabrikanten steeds meer gebruik van koolstof in het frame en andere onderdelen. Carbon werd voorheen alleen gebruikt in de sport zoals wielrennen.

 

elite-hybrid-SLT-29-zeroblack-1024x682

Elite hybride HPC SLT

Nieuwe lichtgewicht fietsen van Cube, Haibike, Diavelo fiets

Cube introduceert de Elite hybride HPC SLT met een hardtail carbon frame, een 400 Wh accu, de gloednieuwe Rockshox RS1 en Magura HS8 schijfremmen. De fiets komt uit op een gewicht van 16,9 kg.

Haibike komt met de eerste full carbon fiets op de markt die rond de € 13.000 gaat kosten.

Altijd goed voor een verrassing is de innovatieve ontwikkeling van het merk Protanium, die zijn Ebikes onder de naam Diavelo verkoopt. Dit merk maakte al vroeg gebruik van carbonnen frames. Protanium presenteerde bijvoorbeeld de Au2bahn Carbon en de YesBike. Met de After5 komt nu nog een Speed pedelec in het programma, waarin Kevlar als materiaal gebruikt wordt.

Meer nieuwsartikelen