Elektronica giganten en E-bikes

Na Bosch volgen nu veel meer reuzen op het gebied van de consumenten elektronica die volop kansen zien in elektrische fietsen. Tijdens de eerder deze week gehouden China Cycle Show in Shanghai toonde Samsung een compleet en met opvallende functies uitgevoerd e-bike systeem met middenmotor.Eerder was al bekend geworden dat ook LG wil starten binnen deze groeimarkt. Tijdens de eerder deze week gehouden China Cycle Show in Shanghai toonde Samsung een compleet en met opvallende functies uitgevoerd e-bike systeem met middenmotor.

ebike_img1

Samsung levert tot op heden alleen Li-Ion e-bike batterijen. Dat doet de elektronica gigant via de dochteronderneming Samsung SDI. Een andere dochter – Samsung Electro-Mechanics Co. Ltd. – toonde in Shanghai een compleet e-bike aandrijfsysteem. En ook één die niet alleen opvalt door een middenmotor. Want Samsung combineert het e-bike systeem (via bluetooth) met de smartphone van het gelijknamige merk. En dat maakt dat er vele functies van de e-bike zijn in stellen, zoals de mate van ondersteuning.

De Samsung smartphone fungeert dan ook als display met vele functies zoals accubereik; gereden kilometers, gemiddelde snelheid etcetera.
Opvallend is tevens dat het Samsung aandrijfsysteem geen gebruik maakt van een koppelsensor om de mate van trapondersteuning te regelen. Samsung claimt dat het systeem tot ‘geavanceerde rijprestaties’ in staat is door gebruik te maken van ‘sensor-loze koppel algoritmes’.

Prototype fase

Het Samsung e-bike aandrijfsysteem zoals het Koreaanse bedrijf dat op de China Cycle liet zien, verkeert nog in de prototype fase. Met de komende Eurobike show, die eind augustus plaatsvindt, volgt de officiële lancering.

Overigens bleek in Shanghai dat vrijwel alle fabrikanten van e-bike aandrijfsystemen overschakelen naar middenmotoren. Dat wordt dé grote trend binnen het aanbod van elektrische fietsen de komende jaren.

Bron: Tweewieler.nl
Elektronica giganten en E-bikes was last modified: april 17th, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Fred
  Fred 24 april, 2014, 08:49

  YAHAMA midden motor gezien op fietsen die in Cloppenburg Duitsland worden gemaakt. Gezien bij fietsdealer in Ulvenhout .
  Het doet mij deugd dat eindelijk steeds meer producenten overstappen naar de middenmotor. Stabiliteit is de belangrijkste factor bij een E -Bike. Vraag blijft waarom is er nog steeds geen keurmerk voor fietsen. Schrijf als blad eens de gevaren van de motor in het voorwiel dat is een grote oorzaak van de ongevallen.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook