Flitzbike, de houten E-bike

5 jaar geleden

PNR2423-700x515De eerste half houten elektrische fiets is een feit; de Flitzbike. Deze houten racer is een ongewone E-bike met een 500 watt motor en heeft houten velgen. De E-bike rolt op handgemaakte houten velgen. De Italiaanse fabrikant Cerchio Ghisallo van Como geven deze elektrische fiets dit aparte uiterlijk. De spatborden zijn gemaakt van hetzelfde hout als de velgranden. De Engelse look wordt benadrukt door een Brooks leren zadel.

Misschien dat je niet direct denkt aan een comfortabele rit maar de makers van de Flitzbike garanderen je een aangename en zacht geveerde fietsritten.

FLB_WR_Detail_01.jpgSwissDrive met snelheden tot 45 km/h
Deze houten racer is uitgerust met Tektro schijfremmen. Voor de overbrenging van het vermogen is een Gates riemaandrijving aanwezig. Deze wordt geschakeld door middel van 18versnellingen.

De Flitzbike maakt gebruik van de elektrische aandrijving Go SwissDrive, die verkrijgbaar is in twee verschillende versies. Een standaard variant die tot 25 km/h ondersteuning geeft maar ook er is ook een speed variant. Met 500 watt en meer dan 40 Nm koppel kunnen snelheden tot wel 45 km/h worden behaald.

Deze houten E-bike kunt u voor maar liefst € 5390 ,- aanschaffen bij onze buren in Duitsland.

Meer nieuwsartikelen