Gaat de E-bike de stadsauto verdringen?

04502254_1_Stadsauto’s maar ook brommers en scooters voelen de hete adem van de e-bike in hun nek. De elektrische fiets rukt op in de stad als snel en schoon vervoermiddel en zal daarmee andere manieren van vervoer gaan verdringen.

Dat is althans de verwachting van Richard ter Avest, senior adviseur mobiliteit en ruimte bij Goudappel Coffeng. “Gemeenten zouden kunnen overwegen om vervuilende bromfietsen en scooters net als vrachtwagens in de grote historische binnensteden te verbieden. In de milieuzones zouden ze elektrische fietsen kunnen aanbieden of stimuleren”, zegt hij in Trouw.

Dat is niet eens een wilde voorspelling. Nu al proberen gemeenten er alles aan te doen om hun stad te vrijwaren van te veel luchtvervuiling door bijvoorbeeld ook oudere (diesel)auto’s uit het centrum te weren (Utrecht). Daarnaast wordt de actieradius van de e-bike steeds groter en gaan de fietsen ook nog eens een stuk sneller. Snelheden van 45 kilometer per uur zijn geen uitzondering meer. Ook stijgt de verkoop van de e-bike aanzienlijk. Momenteel rijden er 1,3 miljoen elektrische fietsen rond in Nederland.

Bron: Aftersalesmagazine.nl
Gaat de E-bike de stadsauto verdringen? was last modified: september 1st, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

  1. Eve
    Eve 5 oktober, 2014, 22:53

    Alvast discussie op gang brengen. Nog 3 tot 4 jaar en dan hebben we 2,5 miljoen fietsers elektrisch. Ideaal voor woon werk verkeer tot en met ongeveer 40 kilometer, uur met de fiets speed bike doe ik ongeveer 10.000 km in 8 maanden. Lijkt veel maar is het natuurlijk niet. Wintermaanden pak ik auto. Eerlijk zijn we wel he, in de wintermaanden is het even aanpassen. Minder slijtage van je auto, veel minder kilometers, minder onderhoud. Je rijd al vlot twee tot drie jaar meer met je auto. En dan nog even dit. Ik spaar ongeveer 1100 liter brandstof uit 1:13. Dat is ongeveer € 1800,00 per 8 maanden. Kun je toch leuk van op vakantie gaan. En tot slot, helm op, verzekeringsplaatje, goed voor je gezondheid en dagelijkse beweging. Ik rijd wel met een speed pedelec 40 km per uur, makkie. Dat kwartje van Kok wat we nooit terug gekregen hebben, kun je nu terug verdienen. Richard ter Avest heeft helemaal gelijk.

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook