Gazelle lanceert traploos en automatisch schakelen

Koninklijke Gazelle brengt in samenwerking met NuVinci een elektrische fiets met het gemak van een automatische transmissie naar de fietsenwereld. De Orange EM is voorzien van het nieuwe NuVinci Harmony. Dit systeem schakelt automatisch en bovendien traploos. Hierdoor staat de fiets altijd in de juiste versnelling.

Wie de woorden ‘laag verbruik’ hoort, denkt niet direct aan een fiets. Toch zijn deze woorden zeker van toepassing op de Orange EM. Omdat het NuVinci Harmony systeem automatisch de juiste versnelling kiest, werkt de elektromotor altijd zo efficiënt mogelijk.

NuVinci was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de fiets. De partners selecteerden samen de ideale onderdelen voor de Orange EM. Het resultaat is een combinatie van het Harmony-systeem met een met een accu van 11Ah/400 Wh. Dat levert een elektrische fiets op met een actieradius van wel 145 kilometer.

Compleet zorgeloos
Behalve dat hij niet hoeft te schakelen heeft de berijder van de Gazelle Orange EM ook geen omkijken meer naar het onderhoud van de fiets. Door de toepassing van hoogwaardige onderdelen is het systeem vrijwel onderhoudsvrij. Hierdoor biedt de elektrische fiets een compleet zorgeloze fietservaring.

Optrekken en weer stilstaan
De extra krachtige elektromotor van Bosch produceert 60 Nm. De krachtbron is zo sterk dat de fiets zelfs geschikt is om in heuvelachtig landschap te rijden. Uiteraard maakt dit het fietsen op bruggen en viaducten ook extra gemakkelijk. De rotatie-, snelheid- en trapkrachtsensoren zorgen ervoor dat de motor optimaal zijn werk doet.
Om de fiets ook weer veilig tot stilstand te brengen monteerde Gazelle hoogwaardige Magura HS11-remmen voor en achter.

Andere gemakken
Informatie over de fiets is af te lezen op de Bosch Intuvia-display met bediening vanaf het stuur. De fiets is voorzien van een verstelbare stuurpen, een geveerde voorvork en een geveerde zadelpen. De FenderVision-koplamp is geïntegreerd in het voorspatbord, voor een gestroomlijnde look.

De Gazelle Orange EM is leverbaar in de kleuren Eclipse black en Bright alumina. Het frame is vervaardigd uit aluminium. Daardoor weegt de fiets slechts 23,4 kilogram (exclusief accu).

Tijdens het ElektrischeFietsen.com Event in Breda en Amersfoort staat de fiets rijklaar en geven de verkoopadviseurs uitgebreid uitleg over het NuVinci schakel systeem. De Gazelle Orange EM NuVinci is leverbaar vanaf april voor 2.999 euro.

Gazelle lanceert traploos en automatisch schakelen was last modified: augustus 9th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook