Geen berg te hoog met de komst van de elektrische Powerfly+

De introductie van de Powerfly+ maakt plezier hebben op de mountainbike nu nog makkelijker. Trek’s eerste stap in elektrisch ondersteunde sportfietsen. Door de ervaring van Trek in mountainbikes te combineren met hoogstaande trapondersteuning is er een nieuwe line-up van elektrische 29er hardtails gecreëerd, Powerfly+. De motor en de batterij van de Powerfly+ geven je meer kracht dan ooit en met de robuuste mountainbikeconstructie kun je gaan waar je maar wilt.

De 3-ledige line-up is gebaseerd op de bewezen 29er ervaring van Trek gecombineerd met het beste elektrische trapondersteuningssysteem van Bosch. Het frame is speciaal ontworpen voor het Bosch systeem en levert een perfecte mix tussen comfort en soepelheid dat vertrouwen geeft tijdens het rijden. De Bosch motor is centraal op de Powerfly+ geplaatst wat een laag zwaartepunt en een meer stabiele fiets oplevert. Een natuurlijk rijgevoel wordt mogelijk gemaakt door een krachtsensor, snelheidssensor en een trapfrequentiesensor die duizend keer per seconde de perfecte ondersteuning berekenen. De Bosch PowerPack 400 is perfect geïntegreerd in de onderbuis en levert een capaciteit van 400Wh waardoor u vrijwel moeiteloos omhoog rijdt.

Wanneer de Powerfly+ in aanraking komt met het terrein wordt de Bosch motor beschermt tegen rotsen, modder en stenen door het geïntegreerde Motor Amor system. De Powerfly+ neemt alle voordelen van een Trek 29er plus vele extra’s mee naar de trail. Over alle details is nagedacht zoals mogelijkheden voor de verlichting, bevestiging voor spatborden, achterdragers, standaard en bidonhouders.

Door het trapondersteuningssysteem van Bosch, dat bergen tot heuvels verkleint, te combineren met Trek’s bewezen mountainbike ervaring brengt de Powerfly+ u waar u maar wilt. De drie Powerfly+ modellen zijn nu verkrijgbaar bij Trek dealers in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland, Luxemburg, Italië, Spanje, Denemarken en Noorwegen.

Geen berg te hoog met de komst van de elektrische Powerfly+ was last modified: januari 23rd, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

 • wim

  @eve: ja lekker makkelijk en stappen vervangen we door een segway of hoe heet zo een ding. trappen vervangen we door liften en één maagverkleining krijg je standaard worden we allemaal lekker lui. Koop een electrische scooter ! heb je dezelfde voordelen maar pretendeer je geen prestatie waar mensen jaren voor trainen en moe worden. e-scooteren is NIET fietsen. Fietsen = moe worden en bewegen op eigen kracht !

 • Maarten

  Opzich een mooie fiets, maar ik ben en blijf van mening dat je een mountainbike in combinatie met een Bosch middenmotor dan wel uit moet rusten met een Performance Line motor en niet zoals bovenstaand met een grijze Active Line. De Performance Line heeft meer koppel (60Nm vs 48Nm) dus dat is wel zo handig als je een berg op wilt crossen.

  Daarnaast hoop ik dat Bosch een keer met een zwaardere accu gaat komen, bijvoorbeeld ook 500 a 600 Wh. Dat zou wel perfect zijn voor mijn Merida E-spresso.

 • Keuze

  Bij Kalkhoff heb je nu de keuze uit highspeed modellen met een batterij van 612 wh, en bij Flyer met een batterij van 640 wh. Beide te verkrijgen bij Powergrid.be

 • eve

  Als ik zie wat er gestemd wordt rechts in beeld dan rijden er over enkele jaren duizenden elektrische fietsen meer. Fijn toch lekker snel van A naar B. Maar wel met 45 km per uur he helmpje op en een plaatje voor de verzekering. Heerlijk, eindelijk niet de tong op de schoen, zoals ik ze ieder weekend zie rijden krom gebogen over het stuur tegen de wind. Hahaha.

  Fijn he..

 • eve

  Jac je hebt helemaal gelijk, gewoon die 600 kwh erin doen en niet zeuren. Daar betaal je ook voor….

 • Peter

  voor mijn woon werk fiets zou een beetje meer snelheid wel fijn zijn.
  Heb heel veel rechte stukken waar het goed kan.
  Hoeft er voor mij niet sportief uit te zien als het materiaal maar van gioede kwalitiet is

 • wim

  Valspelen blijft valsspelen hé. E-motocycle zouden ze het moeten noemen.

 • Anticky

  Alweer een trapmotor die ketting en tandwielen vreet.

 • Pauly

  Dhr. Visser heeft volkomen gelijk, dit wordt hoogste tijd.

 • Jac. Visser

  jammer dat het weer gaat over sportieviteit. zou prettig zijn, wanneer er een (gewone burger e-bike) fiets komt die òòk een berg aankan en dan òòk een batterij heeft van bijvoorbeeld 600kwh…..daar hebben mensen wat aan……….

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook