IKEA komt met E-bike

IKEA_E_Bike-_6370-700x466De meubelzaak IKEA verkocht vanaf maandag naast meubels nu ook een elektrische fiets, althans in Oostenrijk. De elektrische fiets van meubels discounter genoemd Folkvänlig is te verkrijgen vanaf € 649 en doet sterk denken aan een elektrische fiets van Diavelo. 

De elektrische fiets heeft een volledig in het frame geïntegreerde batterij. Er is zowel een dames- als een herenmodel, evenals een optionele accu voor de uitbreiding van het bereik. De wielen van de fiets zijn uitgerust met een lichtgewicht aluminium frame en de voorvork is gemaakt van staal. De fietsen hebben daarnaast een actieradius van 60 tot 70 kilometer en een Shimano-versnelling met drie versnellingen en vermogenstanden. De 36 volt-motor zit vooraan (voorwielaandrijving) en start de trapondersteuning zodra men begint te fietsen. De lithium-ion accu is in 5 tot 6 uur volledig opgeladen en levert ongeveer 500 laadcycli. Dat neemt vervolgens af met ongeveer 10 procent. Het meevoeren van de optionele reserve-accu verdubbelt het bereik. Het totale gewicht van het wiel en de accu ligt rond de 25 kilo.

Het woord FOLKVÄNLIG is afgeleid van het Zweedse woord Folk” , oftewel volk, en vänlig” dat vriendelijk betekent. IKEA heeft nog niets bekend gemaakt over een eventuele verkoop in andere landen zoals Nederland.

IKEA heeft met de lancering van deze fiets geen reparatieservice in het leven geroepen; daarvoor moet men naar de eigen fietsspecialist.

IKEA komt met E-bike was last modified: mei 13th, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook