Nyon, nieuwe Bosch display’s voor elektrische fietsen

1-EB-20322 De alles-in-een E-Bike fietscomputer Nyon van Bosch rolt uit op de eerste nieuwe elektrische fietsen.

• Eerste fabrikanten bieden elektrische fietsen aan met de nieuwe Nyon computer.
• Connectiviteit wordt een realiteit voor elektrische fietsers.
• Met o.a. functionaliteiten voor controle, navigatie, fitness, en smartphones.

De Nyon, de eerste all-in-one elektrische fietscomputer met geïntegreerde navigatie en fitness-functie van Bosch, is nu beschikbaar voor geselecteerde elektrische modellen met het Bosch aandrijfsysteem Performance Line. De Nyon is veelzijdiger dan elke andere fietscomputer op de markt.

Allrounder voor elektrische fietsers
Met de Nyon kunnen gebruikers o.a. navigatie functies  gebruiken, het apparaat gebruiken als een persoonlijke fitness trainer, actuele informatie binnen krijgen. Via een smartphone app of met het online portal “eBike-Connect.com” kunnen de gebruikers extra informatie zien van bijvoorbeeld hun laatste ritten. Dankzij een waterdichte, robuuste behuizing, kan de Nyon ook gebruikt worden op excursies in de regen en op off-road terrein. Een zeer goed leesbaar, transflective 4,3-inch kleurendisplay en een aparte controle-unit naast het handvat zorgen voor veiligheid en gebruiksgemak. Dit houdt beide handen op het stuur en stelt de rijder in staat om alles goed in de gaten te houden tijdens het fietsen.

1-EB-20321Exclusief voor de Bosch Performance Line
Vanaf september kunnen we zeggen: “Welkom in het E-Bike netwerkwereld!” , omdat dan de eerste fietsen met de Nyon aan dealers worden geleverd. Nyon zal uitsluitend in eerste instantie beschikbaar zijn met de Bosch Performance Line, het dynamische en krachtige Bosch aandrijfsysteem voor sportieve rijders. Twaalf fabrikanten zullen de fietscomputer aanbieden op de nieuwe 2015 modellen.

Uitgebreidde basisfuncties
Nyon is uitgerust met een uitgebreidde basisfuncties en kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker samen met de smartphone app: eBike Connect. Met behulp van een app kan de fietser bepalen welke functies hij nodig heeft. Hiermee bepaal je zelf welke informatie je getoond wilt hebben en hoe het wordt weergegeven op het scherm van de Nyon. “De combinatie van de Nyon met de smartphone app en het online portaal ‘eBike-Connect.com’ kunnen gebruikers hun reizen vooraf in detail inplannen”, legt Tamara Winograd uit, Sectie Manager Marketing Communications bij Bosch eBike Systems.

Nyon als een gids – navigatie, routeplanning, en evaluatie
De gebruiker kan ook het navigatie-display aanpassen volgens zijn eigen voorkeuren. Het is mogelijk om 2D of 3D weergave te kiezen net als bij de bekende autonavigaties. De fiets-geoptimaliseerde routeberekening helpt om drukke wegen en omwegen te vermijden. Binnen een vooraf gedefinieerde huis straal van 20 km, is de routing functie kosteloos; voor landelijk of wereldwijde reizen, kan een vergunning worden verkregen met een betaalde app upgrade. Extra upgrades zijn gepland, waardoor Nyon gebruikers meer en meer extra functies kunnen krijgen op het scherm.

1-EB-20320Nyon als een personal trainer – Fitness
Degenen die bewust gebruik maken van hun elektrische fiets als training, kunnen gebruikers ritten opslaan en hun trainingsgegevens daarna analyseren met het Fitness display. De waarden zoals cadans, pedaal macht, en het aantal verbrande calorieën worden geregistreerd door de sensoren en worden automatisch weergegeven op de Nyon, een optionele borstband (Polar H7) biedt Nyon gebruikers met andere gegevens, zoals hun huidige en gemiddelde hartslag via een Bluetooth 4.0 verbinding.

1-EB-20323Nyon de toegang tot de online wereld
De app “eBike Connect” zal beschikbaar zijn voor Android versie 4.0.3 en hoger en voor iOS versie 7 en hoger. Het verbindt de elektrische fiets met het internet. In combinatie met een smartphone geeft de Nyon ook informatie over inkomende SMS-berichten, die om veiligheidsredenen alleen kunnen worden gelezen in stilstand van de fiets. Dit is slechts het begin. In de loop der jaren, zal de Nyon steeds meer functies krijgen. Altijd in het voordeel van de best mogelijke gebruikerservaring.

Wat vindt u van de nieuwe computer van Bosch? Reageer hieronder!

Nyon, nieuwe Bosch display’s voor elektrische fietsen was last modified: juli 2nd, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Roelof
  Roelof 21 oktober, 2017, 18:32

  Navigatie is nog steeds slecht, snelste route klopt niet, vind fietspaden niet is eigenlijk onbruikbaar, rest van de functies werkt goed maar in mijn ogen de meerprijs niet waard, kun je beter investeren in een goede beugel voor je smartphone en een app.

  Reply this comment
 2. Patricia
  Patricia 27 september, 2017, 10:00

  het oude display is in garantietijd, werkt soms/soms niet, voor herstel gestuurd naar Bosch Nederland en die melden dat er GEEN probleem is!!! resultaat: ik moet een nieuwe kopen, schandalig toch!

  Reply this comment
 3. J.f.rey
  J.f.rey 29 maart, 2016, 16:05

  Ik heb er 1 gekocht, maar wat een weggegooid geld zeg. App zuigt, reacties/support van Bosch hoef je niet te verwachten en beloftes worden niet waargemaakt.
  Je moet ook nog eens extra betalen om functionaliteit (waarvoor je deze koopt) te unlocken. Echt schandalig.
  Vervolgens heb ik dat gedaan, maar als je de navigatie gebruikt rijd je standaard 5 km om en moet je met je fiets door slootjes heengaan. Echt triest. Ook de hardslagband functie werkt niet en als je zelf de standen aanpast kan je zelfs je fiets laten crashen (onbekende fout: ga na dealer error)

  Reply this comment
 4. PC Dijkstra
  PC Dijkstra 31 oktober, 2015, 16:43

  koppelen van nyon met iphone6 lukt niet

  Reply this comment
 5. Ben
  Ben 13 augustus, 2015, 13:04

  Er is een update beschikbaar, verbind Nyon met een Wi Fi netwerk en laat het via USB.
  Vervolgens komt er een melding: Zwakke stroomvoorziening!
  Ik heb de Nyon met een USB kabel aangesloten op de computer. De melding komt steeds terug, zwakke stroomvoorziening?

  Reply this comment
 6. Vero
  Vero 20 mei, 2015, 21:28

  hallo, ebike connect is ook beschikbaar voor de nieuwste iOS 8.3. Het werkt prima.
  Wie weet hoe ik een plaats opsla, als ik ergens anders ga fietsen?

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook