Opvallen op een E-bike? Probeer de Cube Travel Pro Spicy Orange

Vandaag proberen we wel een heel opvallende elektrische fiets uit. Niet zomaar een fiets maar een CUBE Travel Pro Spicy Orange ‘n’ White. Deze fiets maakt onderdeel uit van de CUBE Hybrid Urban Life Series. Dit is een nieuw segment binnen het CUBE assortiment. Alle modellen in deze serie zijn uitgevoerd met Bosch aandrijving en naafversnelling.

CUBE brengt in 2014 voor het eerst een range op de markt voorzien van elektrische trapondersteuning met een eigentijds karakter. In andere Europese landen is het voor jonge mensen al jaren een gewoonte om op een e-bike te fietsen. Nederlanders wennen daar langzaam aan. Met een aantal modellen spreekt CUBE duidelijk een jongere doelgroep aan om ook een elektrische fiets te overwegen als vervoermiddel.

Deze Travel Pro is een elektrische fiets uitgevoerd met een Bosch middenmotor. Wanneer onze redactie de fiets opstapt merken we direct dat de overbrenging zeer prettig is. De motor doet gelijk goed zijn werk. De fiets heeft vijf verschillende ondersteuningsniveau’s. Naast de opvallende kleur is er goed gekeken naar het ontwerp van bijvoorbeeld het frame en kwalitatief goed materiaalgebruik. Alle kabels zijn netjes weggewerkt in het frame. Laten we hieronder even dieper ingaan op de onderdelen.

Slim en retro design
De slimme toepassingen en het retrodesign geven deze fiets zijn innovatieve en hippe karakter. Dit maakt de fiets een uiterst aangename fiets voor een breed publiek. Niet alleen moeders met kinderen halen hun voordelen uit de fiets, maar bijvoorbeeld ook forenzen en schooljeugd. Nooit meer bezweet aankomen op het werk. Nooit meer zoeken naar een parkeerplek in de stad. File ergernis is verleden tijd.

Stevig en mooi ontworpen frame
De CUBE Travel Pro Hybrid is voorzien van een Twin Chain Stay wat zorgt voor extra een extra stijf en sterk frame. Dit heeft als voordeel dat de berijder stabiel op de fiets zit, ook als er bagage wordt meegenomen. De extra stabiliteit zorgt ook voor een betrouwbaarder stuurgedrag. Het bevestigen van een kettingbeschermer blijft gewoon mogelijk.

Geïntegreerde bagagedrager
De innovatieve ‘integrated modular carrier’ is door CUBE ontworpen. De bagagedrager is hierbij geïntegreerd in het frame, dit draagt ook bij aan de sterkte en stijfheid van het frame. De fietser zit stabieler op de fiets en krachten worden optimaal benut. Door een modulaire constructie is het mogelijk fietstassen en koffers gemakkelijk te bevestigen. Het vastzetten van verschillende merken kinderfietszitjes is gemakkelijk en veilig.

Bosch motor
Het hart van de CUBE Travel Pro Hybrid is de beproefde Bosch aandrijving. Dit systeem is in verschillende enquêtes en onderzoeken naar voren gekomen als het meest betrouwbare systeem op de markt. Deze fiets is uitgevoerd met de Bosch Active Cruise 250W Drive Unit en gebruikt als accu de Bosch Powerpack 400 Active. Het frame is aangepast aan de contouren van deze motor en sluit mooi aan op het design. De programmering van de motor is zodanig dat op elk moment de juiste trapondersteuning wordt geboden. Dit voel je ook direct bij het wegrijden vanuit stilstand, de overbrenging is zeer prettig.

Duidelijk display met diverse functies
Het op het stuur bevestigde Bosch Intuvia Active display is gemakkelijk te bedienen en zeer eenvoudig in het gebruik. Alle functies zijn hierop te zien, waaronder het resterende bereik van de accu, de afgelegde afstand en de gereden tijd. Het display is gemakkelijk afneembaar en kan ook verankerd worden om diefstal te voorkomen.

Actieradius
Door gebruik de maken van de 400W accu is er voldoende stroom aanwezig om onder normale omstandigheden ruim 90km te fietsen met ondersteuning. Cube geeft zelfs aan dat er met ideale condities wel een actieradius van 190 km behaald kan worden. De accu is los te koppelen waardoor deze op ieder gewenste locatie kan worden opgeladen. De accu kan ook worden opgeladen terwijl deze op de fiets bevestigd blijft. Vergrendeling van de accu gebeurt middels een slot.

Geen kabels meer langs het frame
De interne kabelgeleiding zorgt ervoor dat de fiets gemakkelijk schoon te houden is. De kabels gaan hierdoor langer mee en de fiets ziet er strakker en netter uit.

Gemakkelijke Racktime bevestiging
CUBE maakt gebruik van de bevestigingsmogelijkheden van Racktime. Dit maakt het mogelijk om direct op de drager tassen te bevestigen, kinderzitjes of fietsenmanden passen hier ook direct op. Dit zorgt ervoor dat er geen adapters of hulpstukken nodig zijn.

De CUBE Travel Pro Hybrid is verkrijgbaar vanaf €2499 ,- .

Zelf de CUBE Travel Pro uitproberen?
Bent u benieuwd geworden naar deze fiets? Test hem zelf op de ElektrischeFietsen.com Events 2014 in Breda (3-5-2014) en Amersfoort (10-5-2014).

Opvallen op een E-bike? Probeer de Cube Travel Pro Spicy Orange was last modified: augustus 8th, 2016 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook