Piaggo komt met elektrische fietsen

piaggio-e-bikeEuropa’s grootste fabrikant van scooters en motorfietsen, Piaggio die onder andere de Vespa scooters maakt, stapt nu ook in de elektrische fietsen. En wat men vorige week tijdens de EICMA motorshow presenteerde, mag er zijn qua styling en design.

De Piaggio e-bike die zoals het er nu naar uitziet volgend jaar leverbaar zal worden, maakt gebruik van een in eigen huis ontwikkelde mid-motor. De 250 – 350W motor is compact en past daarmee in een enigszins vergroot brackethuis. De motor wordt gecombineerd met een li-ion accu die 400 watt uur aan ‘vermogen’ in huis heeft. Verdere technische details ontbreken vooralsnog.

Extra functies via smartphone

Het persbericht dat Piaggio verspreide tijdens de vorige week in Milaan gehouden internationale motortentoonstelling EICMA, maakt niet duidelijk welke sensoren toegepast worden om de Piaggio e-bike in staat te stellen de trapondersteuning naar behoren te laten functioneren. Waar de Piaggio informatie wel uitgebreid bij stil staat is dat de e-bike allerlei extra functies biedt die te bedienen zijn via de smartphone van de rijder. Tot en met het uitlezen van waar eventuele defecten van het systeem aan te wijten zijn!

Grootste kwaliteit in uiterlijk

Vooralsnog lijkt het erop alsof de grootste kwaliteit van de Piaggio e-bike ‘m in zijn uiterlijk zit. Typisch Italiaans; een plaatje met een fraai gevormd aluminium frame; hoge profiel wielen met speciaal spaakpatroon en de wijze waarop de motor en accu is geïntegreerd in het design: het maakt de Piaggio e-bike een opvallende verschijning.

2e grote scooter- en motorfabrikant met e-bikes

Informatie over wanneer de Piaggio e-bike leverbaar gaat worden en voor welke prijzen, gaat ongetwijfeld volgen vanuit Piaggio Benelux. Opvallend is wel dat naast KYMCO (met Klever e-bikes) nu ook Piaggio in de elektrische fietsen stapt. Daarmee is het de tweede grote scooter- en motorfabrikant die zich op dit segment van de gemotoriseerde tweewielermarkt richt. Ongetwijfeld gaan er meer volgen.

Bron: Tweewieler.nl
Piaggo komt met elektrische fietsen was last modified: december 2nd, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

  1. Eve
    Eve 17 november, 2014, 14:01

    Veel te weinig watt vermogen. Gaat hem niet worden voor mij.

    Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: UitgelichtOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook