Populariteit elektrische fiets verder gestegen

Bijna 1 op de 5 (19 procent) van alle verkochte fietsen in Nederland was vorig jaar een elektrische fiets. Dat hebben RAI Vereniging en Bovag vrijdag bekendgemaakt.

De verkoop van elektrische fietsen steeg het afgelopen jaar met 9,4 procent tot 192.000 stuks. De populariteit van elektrisch aangedreven fietsen toont volgens de brancheverenigingen aan dat ze een steeds serieuzer alternatief vomen voor woon-werkverkeer.

”Daarnaast past het gebruik van de (elektrische) fiets in de duidelijk waarneembare trends van fitness, gezondheid, milieubewustzijn en een vitale leefstijl”, stelt RAI Vereniging.

Fietsverkoop

Het marktaandeel van de zogeheten E-bikes in de totale fietsverkoop is de afgelopen 6 jaar ruim verdrievoudigd. In totaal werden er vorig jaar 1.008.000 nieuwe fietsen verkocht in ons land, 2,5 procent minder dan het jaar daarvoor.

De gemiddelde prijs van een nieuwe fiets ging met 2,6 procent omhoog tot 989 euro. Het gemiddelde wordt flink opgetrokken door de prijzen van elektrische fietsen, waar al gauw 1500 tot 2000 euro voor moet worden neergeteld.

De totale omzet uit fietsverkoop in Nederland groeide in 2013 met 3,7 procent tot ruim 797 miljoen euro. De elektrische fiets was goed voor ruim 45 procent van de omzet.

Bron: Nu.nl
Populariteit elektrische fiets verder gestegen was last modified: februari 28th, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook