Rush Hour Race: Van Etten-Leur naar Breda met de E-bike

4 jaar geleden

20140918_092928_androidBREDA – Hoe kom je tijdens de ochtendspits nu het snelst van Etten-Leur naar hartje Breda? Dat was de grote vraag van de Rush Hour Race die op 18 september verreden werd. Vijf deelnemers probeerden met vijf verschillende vervoersmiddelen de snelste te zijn.

Wil je de beelden zien van de race? Onderaan het bericht staat het filmpje. Op 18 september bleek dat een speed pedelec, het snelste was om van Etten-Leur naar Breda te komen. Jurjen van den Goorbergh kwam als eerste binnen. De race werd georganiseerd om het tienjarig bestaan van de snelfietsweg (F58) te vieren. Als laatste kwam Michiel van Nispen binnen met de bus. De race werd georganiseerd door de gemeente Breda om het tienjarig bestaan te vieren van het snelfietsweg (F58) tussen de twee plaatsen.

Jurgen van den Goorbergh is erg tevreden met zijn overwinning. Door de vele rechte stukken op de F58 zat Jurgen zonder veel moeite al snel aan de 45 kilometer per uur. “We hebben vandaag laten zien dat je op een hele mooie manier van A naar B kan komen. Deze fiets is binnen een straal van 20 kilometer even snel of sneller dan elk ander vervoersmiddel.”

Ook Armand van der Smissen is te spreken over de fietsroute. Hij behaalde op zijn gewone fiets een gedeelde 3e plek samen met nachtburgemeester Martijn Bonk op een E-bike. “Het is een goed fietspad waar je tot een kilometer van Breda maar twee stoplichten tegenkomt.” De grootste hinder had Armand nog van de scholieren die wel eens 4 man breed willen fietsen. “Dan moet je wel even uitkijken, want jonge kinderen hebben altijd voorrang.”

Wethouder Akinci vond de race een mooie viering van 10 jaar F58. “Mensen weten dat ze in het centrum sneller zijn met de fiets. Deze race laat zien dat het ook voor grotere afstanden de moeite waard is om de fiets te nemen.” Dat Aad Ouborg tweede werd met de auto doet daar volgens de wethouder niks aan af. “Aad had wat geluk omdat weinig files waren vandaag. De fiets doet op deze afstanden niet onder voor de auto.”

Als het aan Akinci ligt komt er binnenkort meer snelfietswegen. Met name de route Tilburg-Breda staat hoog op het verlanglijstje. De prijs van een goede E-bike vindt Akinci nog te overzien. “Hij is niet duurder dan een scooter, je bespaart brandstof en je blijft er slank door.

De volgorde van binnenkomst was als volgt:
1. Jurjen van den Goorbergh (Speed Pedelec)
2. Aad Ouborg (auto)
3. Martijn Gulden (E-bike)
4. Armand van der Smissen (normale fiets)
5. Michiel van Nispen (bus)

Meer nieuwsartikelen