Shinga Trotter

4 jaar geleden

Totaalscore

7.0

Uit een score van 1 tot 10

Beoordelingen

Wegligging
Comfort
Design
Prijs/kwaliteit
Overallscore

Overzicht

Pluspunten:

- Gemakkelijk te vervoeren. - Hippe kleur. - Helder display. - Accu weggewerkt in het frame. - Snelle opvouwtijd (+/- 20 sec.)

Minpunten:

- Relatief lage actieradius (+/- 60 km).

Eindconclusie:

Een erg praktische vouwfiets mét trapondersteuning. We weten natuurlijk alle voordelen van vouwfietsen. Maar dat deze ook elektrisch verkrijgbaar zijn is misschien nog wel het grootste voordeel.

trotterVandaag testen we de Shinga Trotter. Een vouwfiets mét trapondersteuning. We weten natuurlijk alle voordelen van vouwfietsen, gemakkelijk te vervoeren in bijvoorbeeld de kofferbak, boot of caravan. Maar dat deze ook elektrisch verkrijgbaar zijn is misschien nog wel het grootste voordeel.

Drie simpele stappen
Deze 19 kg wegende Shinga vouwfiets is erg eenvoudig in drie simpele stappen in en uit te klappen. Na het uitklappen zijn we klaar om de fiets uit te testen.

Ondersteuning
Deze vouwfiets is uitgerust met de motor in het achterwiel. De ondersteuning wordt in werking gesteld wanneer er een rotatie met de trappers wordt gemaakt. De ondersteuning is in vijf verschillende stappen te verdelen. Deze is door middel van de computer die bevestigd is aan het stuur, in te stellen. Het display op het stuur laat je alle gegevens zien die gewenst zijn, o.a. kilometerstand, snelheid, batterijstatus. Wij merken dat deze “kleine” vouwfiets beschikt over een sterke ondersteuning, ook in de lagere ondersteuningsstanden is het ideaal fietsen. Daarnaast beschikt deze vouwfiets ook over een gashendel, deze kan alleen worden gebruikt tijdens het trappen.

IMG_20140605_102552Actieradius
Met een volle accu kan er gemiddeld 60 km worden afgelegd.

Accu
De Panasonic Li-Ion accu is erg netjes verborgen in het frame. Wanneer de fiets wordt opengeklapt zie je de accu zichtbaar verschijnen. Deze kan direct worden opgeladen zonder deze te hoeven verwijderen uit de fiets. De accu is ook gemakkelijk uit het frame te verwijderen mocht u deze apart willen opbergen of herladen.

Opbergtassen
De vouwfiets kan worden uitgevoerd met handige opbergtassen aan zowel de voor als achterzijde van de fiets. Deze kunnen in ingeklapte toestand gewoon aan de fiets bevestigd blijven.

De Shinga Trotter is verkrijgbaar vanaf €839 . Meer informatie vindt je op www.shinga.nl .

Over Shinga
Shinga verkoopt zowel vouw als normale elektrische fietsen. Alle elektrische fietsen en vouwfietsen van Shinga worden zelf ontworpen en geproduceerd zonder tussenhandel. Shinga levert ook handige opbergtassen en andere accessoires.

trotter1 trotter2 trotter3 trotter4 trotter5 trotter6

IMG_20140605_102451Technische specificaties Shinga Trotter

 • 36V 8A LiMnO2 batterij uitneembaar in de framebuis
 • Met handvat voor inregelen ondersteuning
 • Volledig Aluminium, Shimano 6 speed versnelling
 • Snelheidsmeter, Pedal Assistance System (PAS)
 • Motor bediening aan het stuur, uitgebreid display
 • Solar verlichting voor en achter
 • 20 inch wielen, verstelbaar stuur en zadelpen
 • Aluminium frame en velgen
 • Vaste voorvork
 • V-brakes
 • Uitneembare LiMnO2 accu. 36V 8AH Panasonic.
 • Gevouwen formaat 85 x 65 x 40,5 cm
 • Vouwtijd 20sec

Video over de Shinga Trotter

Meer nieuwsartikelen