Sparta ION RXS+ e-bike van het jaar 2014!

5 jaar geleden

De Sparta ION RXS+ is vandaag verkozen tot E-Bike van het Jaar tijdens de uitreiking van de Fiets Awards in de RAI.

“Sparta ION zet de rij-ervaring centraal en met deze award wordt dat streven beloond. Dankzij de continue doorontwikkeling heeft Sparta sinds de introductie van de Sparta ION 12 jaar geleden maar liefst 7 e-bike nominaties en 4 prijzen in de wacht gesleept. We zullen dus in ION blijven investeren.“ aldus commercieel directeur Mark Kuper.

De vakjury heeft de ION RXS+ beoordeeld op een tiental aspecten, waaronder constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitsverhouding.

De vakjury bestaat uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, Innovam, een werktuigbouwkundige gespecialiseerd in fietsrijeigenschappen, ervaringsdeskundigen en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets.


Sparta; de Nr. 1 elektrische fiets
Iedereen die wel eens op een Sparta ION heeft gereden weet waarom het Apeldoornse merk marktleider is. Sparta slaagt erin een volledige stille aandrijving te combineren met kracht en controle. Dat zijn ook meteen de belangrijkste ingrediënten van de ION RXS+ die de E-Bike van het jaar 2014 award in de wacht sleept.
De RXS+ is uitgerust met een bijzonder krachtige versie van de ION motor in het achterwiel. De actieradius bepaalt de gebruiker zelf door te kiezen voor een 300, 400 of 500 Wh accu. Daarmee worden afstanden van meer dan 150 kilometer bereikbaar. De RXS+ wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie maar is tegen bijbetaling van €159,- uit te breiden naar 5 jaar volledige fabrieksgarantie. Ook de garantie kiest de gebruiker dus zelf. Met maar liefst 24 versnellingen en een overzichtelijk HD-display is de RXS+ ook nog eens van alle gemakken voorzien.
Opvallend slimme details zijn de handige gashendel waarmee je de fiets zelfstandig uit een stalling kan laten rijden en het geïntegreerde slot waarmee het de fietsendief niet bepaald gemakkelijk wordt gemaakt. Kortom; de Sparta ION RXS+ is de award meer dan waard!

Meer nieuwsartikelen