Sparta ION RXS+ e-bike van het jaar 2014!

De Sparta ION RXS+ is vandaag verkozen tot E-Bike van het Jaar tijdens de uitreiking van de Fiets Awards in de RAI.

“Sparta ION zet de rij-ervaring centraal en met deze award wordt dat streven beloond. Dankzij de continue doorontwikkeling heeft Sparta sinds de introductie van de Sparta ION 12 jaar geleden maar liefst 7 e-bike nominaties en 4 prijzen in de wacht gesleept. We zullen dus in ION blijven investeren.“ aldus commercieel directeur Mark Kuper.

De vakjury heeft de ION RXS+ beoordeeld op een tiental aspecten, waaronder constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitsverhouding.

De vakjury bestaat uit experts van RAI Vereniging, ANWB, Fietsersbond, Innovam, een werktuigbouwkundige gespecialiseerd in fietsrijeigenschappen, ervaringsdeskundigen en redactieleden van de fietsbladen Tweewieler, Bike Europe en Fiets.


Sparta; de Nr. 1 elektrische fiets
Iedereen die wel eens op een Sparta ION heeft gereden weet waarom het Apeldoornse merk marktleider is. Sparta slaagt erin een volledige stille aandrijving te combineren met kracht en controle. Dat zijn ook meteen de belangrijkste ingrediënten van de ION RXS+ die de E-Bike van het jaar 2014 award in de wacht sleept.
De RXS+ is uitgerust met een bijzonder krachtige versie van de ION motor in het achterwiel. De actieradius bepaalt de gebruiker zelf door te kiezen voor een 300, 400 of 500 Wh accu. Daarmee worden afstanden van meer dan 150 kilometer bereikbaar. De RXS+ wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie maar is tegen bijbetaling van €159,- uit te breiden naar 5 jaar volledige fabrieksgarantie. Ook de garantie kiest de gebruiker dus zelf. Met maar liefst 24 versnellingen en een overzichtelijk HD-display is de RXS+ ook nog eens van alle gemakken voorzien.
Opvallend slimme details zijn de handige gashendel waarmee je de fiets zelfstandig uit een stalling kan laten rijden en het geïntegreerde slot waarmee het de fietsendief niet bepaald gemakkelijk wordt gemaakt. Kortom; de Sparta ION RXS+ is de award meer dan waard!

Sparta ION RXS+ e-bike van het jaar 2014! was last modified: februari 28th, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Jimi
  Jimi 9 januari, 2015, 11:07

  En opnieuw is blijkbaar alleen maar naar dure e-bikes gekeken, terwijl veel mensen heel tevreden zijn met een fiets van tussen de 1000 en 1500 euro.

  Reply this comment
 2. Gre
  Gre 22 juni, 2014, 13:09

  denk om het geluid van een middenmotor. bij een geringe snelheid maakt de boschmotor erg veek lawaai.

  Reply this comment
 3. Jos
  Jos 24 april, 2014, 21:13

  Ik ben het volledig met Specialist eens.
  Zelf hebben mijn vrouw en ik met het oog op de aankoop van een e-bike een 7-tal merken in allerhande uitvoeringen (motor voorin, centraal, achterin enz.)getest ( telkens minstens 50 km) over licht geaccidenteerd terrein en onze voorkeur ging duidelijk uit naar modellen met motor in het midden.
  Een goede raad voor eventuele kopers : sta kritisch tegenover zogenaamde nominaties door vakjury’s : Test zelf uitvoerig vooraleer je aankoopt.

  Reply this comment
 4. Fred
  Fred 24 april, 2014, 12:19

  Specialist wat een flauwekul verhaal !!
  Diegene die op de fiets zit bepaald voor het grote merendeel het zwaarte punt.
  De invloed van de motor en accu hebben invloed wanneer een kind op de fiets zou zitten.
  Er zijn merken die zo licht zijn uitgevoerd dat de fiets minder stabiel aanvoelt door het gewicht van met name de accu.
  Dit geldt zeker niet voor de sparta, en voor de duidelijkheid heb ik geen belangen bij dit merk.
  Ik heb ondertussen veel e-bikes uitgeprobeerd, waardoor mijn ervaringen totaal niet stroken met uw bewering

  Reply this comment
 5. Specialist
  Specialist 26 maart, 2014, 08:24

  Beste Jantje, ga voor een fiets met de motor en batterij centraal. Dus een Panasonic of Impulse motor. Deze vind je terug bij volgende merken : Flyer (5 jaar garantie op elektronika), Kalkhoff, Kettler, KTM. Dit zijn ook de merken die een voorsprong hebben uitgebouwd met elektrische fietsen tov de meeste Nederlandse merken. Voor de meer gespecialiseerde dealers van deze merken kan je best kijken wie al deze merken samen verdeelt, zodat je weet dat deze dealers ook met hun vak bezig zijn.

  Reply this comment
 6. jantje
  jantje 21 maart, 2014, 00:37

  graag advies,wil een fiets kopen en heb begrepen, dat het zwaartepunt in het midden moet zitten, en natuurlijk prijsgunstig..

  Reply this comment
 7. Specialist
  Specialist 20 maart, 2014, 20:59

  Hoe het de dag van vandaag mogelijk is om een voorhistorische opstelling met de batterij en de motor volledig achteraan de fiets te verkiezen tot “ebike van het jaar” is iets waarover eens moet nagedacht worden. Iedereen weet dat de meest ideale opstelling de motor en batterij centraal van de fiets is, type Panasonic en Impulse. Dit is de meest veilige en evenwichtige oplossing. Met de batterij en de motor achteraan, met daarbij nog geladen fietstassen , en het gewicht van de berijder geconcentreerd op de achteras, is het niet verwonderlijk dat je een zeer onstabiel weggedrag krijgt. Je zit trouwens opgescheept met een zeer onderhoudsintensief en oncomfortabel schakelsysteem (derailleur). Als zo een opstelling in het jaar 2014 nog verkocht wordt, is dit enkel op budget fietsen. Als de “jury” geen deftige inzendingen krijgt om een hedendaagse elektrische fiets te beoordelen, moeten ze eens nadenken over de geloofwaardigheid van hun benoeming van een bepaalde fiets tot “fiets van het jaar”. Echte schande om toekomstige fietsers te zeggen dat deze fiets de beste zou zijn…

  Reply this comment
 8. GERARD
  GERARD 11 maart, 2014, 17:30

  BEN NA 3 JAAR NOG STEEDS BLIJ DAT IK EEN SPARTA ION
  ELEKTRISCHE FIETS HEB AANGESCHAFT !!

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuws
Tags: TopperOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook