Supersnelle fietsen aangemerkt als motorvoertuig

5 jaar geleden

DIMG_20140324_101808e politie worstelt: moeten e-bikes die harder rijden dan 25 kilometer per uur op de bon worden geslingerd? Of wordt daarmee een milieuvriendelijk vervoermiddel voortijdig om zeep geholpen?

Energiezuinig alternatief voor woon-werkverkeer
De worsteling wordt met de dag actueler omdat de zogenoemde speed-pedelecs (elektrische fietsen die met gemak 45 kilometer per uur halen) inmiddels in het straatbeeld zijn verschenen en zomaar de fietshit van 2014 kunnen worden. Vervoersdeskundigen zien de snelle e-bikes als een serieus, schoon en energiezuinig alternatief voor het woon-werkverkeer.

Blauw kentekenplaatje
Officieel gaan pas in 2017 Europese regels gelden voor speed-pedelecs. Toch is drie jaar ongestraft over de fietspaden scheuren er niet bij, zegt een woordvoerder van de nationale politie. De Dienst Wegverkeer, (RDW), Bovag, ANWB, Fietsersbond, politie en het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben onlangs afgesproken dat de supersnelle fietsen voorlopig worden aangemerkt als motorvoertuigen die maximaal 25 kilometer per uur mogen rijden. De speed-pedelec moet bij de RDW worden geregistreerd en een WA-verzekering en een blauw kentekenplaatje zijn verplicht.

‘Een grijs gebied’
Hoe dit gecontroleerd wordt, weet niemand. Een politiewoordvoerder geeft toe dat er ‘een grijs gebied is’. De speed-pedelec is amper te onderscheiden van een gewone fiets, laat staan van een gewone e-bike. Er is een maximumsnelheid voor fietsers, maar die is lastig te handhaven, erkent de woordvoerder: ,,Ik kan me niet heugen dat er ooit één fietser op de bon is geslingerd voor te hard rijden.” Binnen de bebouwde kom is 45 kilometer per uur op een fiets goed voor een boete van ruim 180 euro.Over drie jaar wordt de snelheid van de speed-pedelec, inclusief meetrappen, wél meegeteld en dan is er sprake van een bromfiets. Het blauwe kentekenplaatje wordt dan vervangen door een geel plaatje. ,,Een helm wordt dan in principe verplicht en het fietspad is dan verboden terrein voor deze voertuigen,” aldus Jules van der Ven van Infrastructuur en Milieu. ,,Of het zover komt? Daarover zijn we in gesprek.”

Meer nieuwsartikelen