Taxibuschauffeurs fietsen op e-bike in Twente

ebikeproefHeen met een taxibus vol kinderen, terug op de e-bike. Drie taxibuschauffeurs van Connexxion in Enschede doen sinds dinsdag mee aan een pilot om te besparen op onnodige kilometers.

Er worden heel wat kilometers gereden met een lege bus en dat is zonde. Daarom is er nagedacht over een oplossing en die is gevonden in de vorm van de e-bike!

Besparing
Deze elektrische fiets wordt meegenomen op een fietsdrager achterop de taxi. Wanneer de kinderen op school afgezet zijn, pakt de chauffeur de fiets om naar huis te gaan. Wanneer het weer tijd is om de kinderen op te halen, fietsen de chauffeurs terug naar hun taxi. Op deze manier besparen drie chauffeurs zo’n 160 kilometer per week.

Voorbereid op de herfst
Ceciel Platenkamp uit Borne is één van de drie chauffeurs die meewerkt. Het bevalt haar goed, door het fietsen krijgt ze meteen meer lichaamsbeweging. Volgens haar zijn de chauffeurs goed voorbereid voor de komende herfst; ze hebben regenkleding gekregen zodat als het regent, hagelt of sneeuwt, ze droog blijven.

Heel Nederland
Hoeveel geld er precies bespaard kan worden is nog niet duidelijk. De pilot is volgens een woordvoerder van Connexxion geslaagd wanneer de chauffeurs enthousiast blijven. En dan wordt dit systeem in heel Nederland toegepast.

Taxibuschauffeurs fietsen op e-bike in Twente was last modified: oktober 1st, 2014 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuws, UitgelichtOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook