50PlusBeurs van start

3 jaar geleden

Beeldmateriaal_50PlusBeurs6.gifDe 50PlusBeurs is ’s werelds grootste evenement voor actieve plussers en biedt de 100.000 bezoekers 6 thema’s met informatie, amusement en voordeel. Met 600 exposanten, workshops, proeverijen en presentaties. Maar ook vele optredens op podia met muziek, modeshow, dans en exposities. Niemand verlaat de 50PlusBeurs met lege handen!

Politieke partijen actief op beursvloer

Op de 22e editie van de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht van 16 tot en met 20 september strijden politieke partijen om de gunst van de oudere kiezer. De plannen van het kabinet, op Prinsjesdag (tevens eerste beursdag) te presenteren, voorspellen achteruitgang van inkomen voor ouderen en zijn onderwerp van discussie en debat. In het kader van de naderende Provinciale Verkiezingen, belangrijk voor de nieuwe samenstelling van de Eerste Kamer, zijn politieke oppositie partijen als CDA, SP, SGP en 50plus (met Henk Krol) prominent aanwezig op de 50PlusBeurs. Coalitiepartijen PvdA en VVD zijn niet met een stand aanwezig op de beurs.

Steun van de oudere kiezer is van strategisch groot belang: Vanwege hun aantal en hoger opkomstpercentage dan jongeren, bepalen 50plussers met hun stemgedrag in meerderheid de verkiezingsuitslag voor Provinciale Staten en zo de samenstelling van de Eerste Kamer.

Wereldprimeur op de beurs: Smart Watch voor Senioren uit Zwitserland

Wereldprimeur op de beurs is de Senior Smart Mobile Watch uit Zwitserland met vele functies. SOS, Gyroscoop, Hartritme en Bloeddrukmeting, GeoFence en meer. Op de beurs ook speciale seniorentablets en een grote domotica demonstratie met een zorgrobot voor thuisgebruik. Nieuwe medische toepassingen showt het UMC met een 3D bio-printer waarmee ‘nieuw’ bot wordt geprint.

De 50PlusBeurs biedt de ruim 100.000 bezoekers 600 stands in 6 hallen op 50.000 m2 en is het grootste senioren-evenement ter wereld. Juist in economisch moeilijke tijden begeven bedrijven en dienstverleners zich massaal op deze groeimarkt. Ouderen hebben nog steeds veel te besteden, groeien in aantal en vermogen, en zijn bereid te consumeren.

Nog immer aantrekkelijke groeisegmenten zijn de Automotive met hybride auto’s en elektrische fietsen, Vakantie (avontuurlijke en leerzame bestemmingen) en Vrije Tijd (computers, fotografie, mobiele telefoons en tablets).

Bestellen met actiecode PLUS op de website www.50plusbeurs.nl geeft maar liefst 65% korting. Entree wordt dan slechts €7,- i.p.v. €20,- (ex 1,50 bestelkosten).

Meer nieuwsartikelen