A-Bike Electric: De lichtste en meest compacte elektrische fiets

3 jaar geleden

abike3Vandaag proberen we de A-bike Electric. Een extreem kleine elektrische vouwfiets. De oplossing voor mobiliteit op iedere locatie. Opgevouwen meet deze elektrische vouwfiets niet meer dan 70 x 40 x 21 cm.

De A-bike, die zijn naam te danken heeft aan zijn design dat in uitgevouwen vorm erg op de letter “A” lijkt. De fiets heeft een twee-traps aandrijving en een elektrische trapondersteuning, waardoor deze rijdt als een gewone fiets. Met de geringste inspanning rijdt u op de A-bike Electric al snel de gelimiteerde snelheid van 20 km/u!

Door zijn kleine afmetingen is de A-bike een oplossing die u altijd bij u draagt. In uw rugzak, in de kofferbak van uw auto of in de laadruimte van uw boot. Op deze manier kunt u (onvoorziene-) af te leggen afstanden snel en gemakkelijk overbruggen. Even snel van de trein naar kantoor, of een rondje in de buurt van uw aanlegplaats met de boot. Weer geen parkeerruimte in de buurt van uw gemaakte afspraak? Hup de A-bike uit de kofferbak u bent gewoon op tijd op uw afspraak!

abike1 abike2 abike4 abike5

In enkele seconde uitgeklapt

Het uitvouwen van de A-Bike is een fluitje van een cent. We zetten de knop van de accu aan, en we rijden meteen de weg op. De zithouding is voor kortere stukjes goed, voor langere afstanden is het wat minder comfortabel. De A-bike Electric is verder voorzien van 8″ wielen, die niet lek kunnen omdat het geen luchtbanden zijn. Oneffenheden in het wegdek zijn zo wel meer merkbaar, maar de rolweerstand is daarentegen minimaal. De motor is geïntegreerd in het voorwiel, wat daardoor vrij breed is.

Meer technische specificaties van de A-Bike leest u hieronder.

Het framemateriaal
De unieke combinatie van zeer licht maar hoogwaardig vliegtuig aluminium en ultra sterk glasfiber vormt de basis van dit zeer sterke lichtgewicht frame. Dit maakt dat de A-bike Electric slechts 12 kg weegt en niet kan roesten.

De tweetraps aandrijving
De innovatieve tweetraps aandrijftechniek maakt gebruik van 2 zeer kleine aandrijfkettingen. Door dit systeem gaan de wielen 7 keer rond als de trapper 1 maal rond gaat. Dit unieke systeem houdt het totaalgewicht van de A-bike laag. Tevens blijft de snelheid waarmee getrapt dient te worden door dit systeem hetzelfde als bij een gewone fiets. Dus ondanks de kleine wielen is uw rit zonder te veel inspanning.

Elektrische ondersteuning
Om de rit optimaal comfortabel te maken is de A-bike voorzien van een elektrische trapondersteuning. De borstelloze motor is optimaal gehuisvest in het voorwiel. Druk één keer op de rode knop van de accu en de elektrische ondersteuning staat direct paraat. Wanneer je begint met trappen voel je hoe de fiets van zelf het zware werk voor u gaat doen. De ingebouwde slimme sensoren detecteren wanneer u vertraagt, op een heuvel bijvoorbeeld, en automatisch krijgt u meer vermogen tot uw beschikking. Stopt u met trappen of remt u af, dan schakelt de motor automatisch weer uit totdat deze merkt dat u weer de ondersteuning kunt gebruiken. De accu biedt power voor ca. 25 km fietsplezier.

Krachtige licht gewicht Sony Li-Ion accu
De A-bike Electric is voorzien van een lichtgewicht afneembare 24V accu. Dit maakt de A-bike Electric zeer geschikt voor zowel pendelaars tussen station en werk, maar ook voor korte plezierritjes. De accu haalt u heel eenvoudig van de de fiets af, om deze bijvoorbeeld mee te nemen als uw fiets ergens parkeert of wanneer u de accu binnen wilt opladen. De accu zit vast met een speciale quick-release band, u heeft dus geen speciaal gereedschap nodig. Op de accu vindt u 4 LEDs, die aangeven hoe ver de accu nog geladen is. Mocht de accu onverhoopt leeg zijn dan is er op zich niets aan de hand, u kunt namelijk nog gewoon doorfietsen zonder de elektrische ondersteuning.

Zet het zadel in een handomdraai goed
Dankzij de handige quick-releases zet u het zadel zo op de juiste hoogte. Deze releases zijn ideaal om snel de juiste zadelhoogte te hebben, maar net zo snel de fiets weer zo compact mogelijk te maken. De A-bike Electric is geschikt voor gebruikers tot 100 kg.

In 10 seconden in en uitgeklapt
Dankzij het telescopische ontwerp van de A-Bike Electric kunt u deze elektrische vouwfiets in minder dan 10 seconden inklappen om ruimte te besparen wanneer u het nodig heeft. Zo neemt u de A-bike Electric eenvoudig mee in de trein, taxi en de bus. De eerste keer zal het in en uitklappen niet zo snel verlopen. Maar na een aantal keer in en uit te hebben geklapt krijgt u er vanzelf handigheid in.

De A-Bike electric is een opvallende verschijning en handig vervoermiddel voor de kortere afstanden. De A-bike is vanaf heden verkrijgbaar vanaf € 875 ,-.

Meer nieuwsartikelen