A2B Orsted

4 jaar geleden

Totaalscore

8.0

Uit een score van 1 tot 10

Beoordelingen

Wegligging
Comfort
Design
Prijs/kwaliteit
Overallscore

Overzicht

Pluspunten:

+ Design frame + Hydraulische schijfremmen + Helder display + Krachtige motor

Minpunten:

- De achterkant van de fiets is wat zwaarder doordat de motor in het achterwiel is bevestigd.

Eindconclusie:

Een sportieve elektrische fiets met hoogwaardige onderdelen.

IMG_20150414_103724Vandaag testen we de A2B Ørsted, het kleine broertje van de eerder geteste A2B Shima (high speed). Deze fiets is genomineerd voor diverse design awards, het strakke unisex frame wijkt af van de “standaard” elektrische fiets. Dit is een echte fiets voor iemand die wat speciaals zoekt. Wij testen een zilverkleurig model.

Bereik
Met een volle accu haal je, afhankelijk van factoren, ruim 80 tot 120 km met deze fiets. Hier kan je dus een flinke rit maken. De accu is op te laden wanneer deze nog op de fiets bevestigd is, daarnaast kan de accu ook van de fiets worden verwijderd om bijvoorbeeld gemakkelijk binnenshuis op te laden.

IMG_20150414_103748De Ørsted heeft een uniek uiterlijk. Het aparte frame is een echte “eye-catcher”. Dit model heeft niet alleen een sportieve uitstraling, maar is ook qua zitting sportief. Een jonger publiek zal dit zeker aanspreken. Met deze fiets mag je gezien worden!

Krachtige motor
De A2B Ørsted beschikt over een zeer krachtige ondersteuning van een Neodrive achterwielmotor. Binnen een aantal omwentelingen hebben we de maximum snelheid van 25 km/h bereikt.

Zeer duidelijk display
Bij het fietsen valt ons direct het heldere display op. Deze is bevestigd op het midden van het stuur. Allerlei functionaliteiten zijn af te lezen op het display. IMG_20150414_103857Wanneer je een ondersteuningsstand terugschakelt zie je direct hoever je nog kan fietsen met de huidige stand. Schakelen verloopt lekker vloeiend met de Shimano XT derailleur. De Ørsted is verder uitgerust met hydraulische schijfremmen en een verende voorvork.

Conclusie
Een sportieve elektrische fiets met hoogwaardige onderdelen.

Dit model is vanaf nu verkrijgbaar vanaf €3150 bij de A2B dealer bij u in de buurt.

Meer nieuwsartikelen