A2B Shima high speed

4 jaar geleden

Totaalscore

8.0

Uit een score van 1 tot 10

Beoordelingen

Wegligging
Comfort
Design
Prijs/kwaliteit
Overallscore

Overzicht

Pluspunten:

+ Zeer robuust stevig frame. + Krachtige motor. + Design frame. + Voor en achter schijfremmen.

Minpunten:

- Het display is alleen te bedienen door de handen van het stuur te halen. - Behoorlijk gewicht

Eindconclusie:

Zeer robuuste highspeed E-bike. Uitgevoerd met een krachtige motor. Daarnaast uitgerust met uitstekende onderdelen waardoor het fietsen veilig gebeurt. Met deze fiets kan je (snel) op je werk aankomen.

foto shimaVandaag testen we de A2B Shima uit. Deze zwart kleurige highspeed E-bike is uitgerust met een 500 Watt sterke motor waardoor er snelheden behaald kunnen worden van ruim 40 km/h. Met een stoer uiterlijk en deze specificaties verwachten wij veel van deze fiets.

Deze sportief uitziende fiets heeft een sterk en robuust frame. De fiets weegt in totaal rond de 33 kg. De motor van de fiets is gemonteerd in het achterwiel. Schakelen kan door middel van een derailleur versnelling. Verder is de accu netjes weggewerkt in de achterkant van het frame. Lees snel verder over het rijgedrag.

Krachtige ondersteuning

Wanneer er eenmaal kracht op de trappers wordt gezet voel je direct de krachtige motor zijn werk doen. De ondersteuning is te verdelen in drie verschillende niveau’s. Dit kan door middel van het draaien aan de bedieningsknop aan het helder en duidelijke display. Deze is bevestigd op het midden van het stuur. De motor maakt bij het fietsen bijna tot geen geluid. Dit kan ook mede komen doordat de motor in het achterwiel is bevestigd, het geluid komt dus niet naar je toe.

Wanneer we een aantal kilometers hebben afgelegd, wat in principe zo gebeurt is met een snelheid van zo’n 35 tot 40 km/h, merken we al snel dat fiets beschikt over een goede ondersteuning. Tevens doen de remmen ook goed zijn werk. De voorvering geeft tijdens de rit een goede demping op hobbelige wegen.

IMG_20150407_141653 IMG_20150407_141812

CHIP beveiliging

De ondersteuning is alleen in te schakelen door middel van een chip. Deze heb je nodig om te kunnen genieten van de ondersteuning. Mocht de fiets worden gestolen dan hebben de dieven zonder deze chip dus weinig aan de fiets.

Goed gebruik van onderdelen

De fiets is voorzien van een derailleurversnelling en hydraulische schijfremmen van Tektro. Met deze uitstekende remmen is het fietsen op deze snelle fiets extra veilig. Verder is de fiets uitgevoerd met LED voor- en achterverlichting waardoor je in het donker ook goed zichtbaar bent. Verder beschikt dit model over lekbestendige banden en een sportief zadel.

IMG_20150407_142140 IMG_20150407_141844

Conclusie

Deze sportieve high speed e-bike, of ook wel speed pedelec genoemd beschikt over een zeer krachtige motor en vervoert je binnen enkele minuten van A naar B. Uitgevoerd met hoogwaardige kwaliteit onderdelen. Het uniek uitziende frame geeft de fiets een speciaal karakter. Ervaar zelf deze unieke fiets bij een A2B dealer bij uw in de buurt.

De A2B Shima is nu verkrijgbaar vanaf € 3495 .

Type fiets:
Speedpedelec (45km/h)

Type sensor:
Trapkracht (torque) sensor

Kettingkast:
Open kettingkast

Type motor:
Ultra Drive 500 watt

Type batterij/accu:
13,2ah 36v

 

Meer nieuwsartikelen