Berlijn krijgt eerste elektrische fietssnelweg

Strecke-parallel-zur-S-BahnHet Innovation Center Mobiliteit en Maatschappelijke Verandering (InnoZ) heeft plannen onthuld om de eerste fiets en e-bike snelwegen in Berlijn te bouwen.

De realisatie van deze snelweg loopt van het centrum van Berlijn naar Potsdam. De geplande fietsroute zal veel meer ruimte besparen en is een stuk goedkoper dan het uitbreiden van de autosnelweg. Het plan voor de bouw van de fietssnelweg ligt rond de 4,5 miljoen euro.

Groene snelweg

De geplande route is mooi, gelegen in een volledig groene ruimte langs een voormalige spoorlijn.

Route met laadstations

De ontwikkelaars hebben overal aan gedacht. Bestaande wegen worden overspannen door bruggen, zodat er een snelle vooruitgang mogelijk is zonder het wachten voor een vervelend stoplicht. Langs het fietspad hebben zij sanitaire voorzieningen en laadstations bedacht als ideale voorzieningen voor fietsers.

Trasse-mit-Bahnhof-Ladestation Brücken-zur-Überquerung-von-Straßen Infrastruktur-an-der-Strecke-WC-Häuschen Durch-den-Grünzug

Korter, sneller, ideaal voor de elektrische fietser

Met de bouw van de fietssnelwegen, zou de afstand van de Potsdamer Platz naar Lichterfelde West verkorten van de huidige 11,2 kilometer op slechts 8,5 km. De reistijd zal ook een stuk minder zijn door de eliminatie van stoplichten en kruisingen met maar liefst 30%. Als u gebruik maakt van een elektrische fiets verkort de tijd met maar liefst 50%. Dit zou nog wel eens een grote doorbraak van de elektrische fiets in stedelijk vervoer kunnen zijn.

Of deze innovatieve fietssnelwegen er echt zullen komen is nog maar de vraag. Wij zijn benieuwd wat u van deze snelwegen vindt? Zou het ook iets voor in Nederland zijn?

Berlijn krijgt eerste elektrische fietssnelweg was last modified: oktober 19th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. EOSfoto
  EOSfoto 26 oktober, 2015, 07:10

  Alsof fietsers die met 15 km/u over het fietspad rijden erop zitten te wachten om aangereden te worden door een speed-pedelec. Je kunt er wel groots over doen, maar als je een paar keer €90 hebt mogen aftikken, druip je wel af naar de rijbaan.
  Als gewone fietser juicht ik het plan in ieder geval meer dan toe om die speed-pedelecs naar de rijbaan te verbannen. Ze zijn nog gevaarlijker dan bromfietsen, want die hoor je tenminste naderen.

  Reply this comment
 2. eve
  eve 20 oktober, 2015, 17:10

  Weg met die helmen. Kijk uit je doppen

  Reply this comment
 3. eve
  eve 20 oktober, 2015, 16:59

  Dit plan heb ik al meer dan tien jaar geleden geopperd bij de heren van fatsoen. Ik heb er nog nooit iets op terug gehoord. Nederland het z.g fietsland kom nou toch. Lekker met je b?llen in de auto. Dat vinden ze hip. Nog meer asfalt en het schiet niet op met de auto’s. Weg ermee pak de fiets.

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook