Beveilig je E-bike met Spotty!

… en maak er een rotfiets voor dieven van. ElektrischeFietsen.com geeft maar liefst 15 Spotty stickers weg. Lees snel verder!

Elk jaar worden een half miljoen fietsen en e-bikes gestolen in Nederland en België!

  • Tien percent van de bevolking was het laatste jaar slachtoffer van fietsdiefstal.
  • De diefstal van dure elektrische fietsen en plooifietsen is een echte plaag.

Wat kan je er aan doen?

Tot nog toe kon je kiezen. Ineffectieve fietsgraveringen die je frame konden beschadigen en enkel door de politie gecontroleerd kunnen worden – in eigen land dan nog. Of high-tech oplossingen, soms met batterijen of abonnementen – dus elektronica die meestal bliksemsnel onklaar gemaakt kan worden met een RFID Zapper of een taser. Intussen bestaan er zoveel verschillende systemen, databanken en apps dat niemand er nog aan uit kan.

Met Spotty geef je je fiets of e-bike een onuitwisbaar, uniek Internet adres. Dit is een wereldwijde standaard die iedereen kent en kan gebruiken. Een Internet adres op je fiets wekt nieuwsgierigheid en om het te controleren is er geen uitleg nodig, geen smartphone of apparatuur, geen app of kennis, noch toegang tot een databank. Ooit valt een dief wel door de mand.

Test dit adres maar eens in je browser: www.qr9.eu/2eng

Een Spotty code betekent uren werk voor een dief en zelfs na herschilderen blijft je (elektrische) fiets internationaal opspoorbaar via zijn serienummer en beschrijving, ook voor wie Spotty niet kent. Google maar eens “TCS156985″ of “blauwe tenko fiets”. Bedenk, de dief kan binnen een straal van 50m van jouw fiets waarschijnlijk 10 andere fietsen stelen waar geen werk en geen risico aan is. Waarom zou hij dan wel jouw vervelende fiets kiezen?

Hoe kan je het adres aanbrengen?

Ant-diefstalcode in fietsframeOptie 1: Via de Spotty onuitwisbare markeerset. Met een sjabloon en een blauwe, rode of fluo oranje etsvloeistof breng je het Spotty adres aan op je fietsframe. Dit beschadigt je frame niet! Daarna kan je de waarschuwingssticker over de code aanbrengen.

 

 

 

 

Anti-diefstalsticker met QR code op fietskader

Optie 2: Via de Spotty fraudebestendige stickers, hetzelfde materiaal wat door veel politie afdelingen gebruikt wordt om, bijvoorbeeld, je rijksregisternummer op je fiets te zetten. Het enige verschil is dat wij een Spotty adres aanbrengen, wat wel door iedereen gecontroleerd kan worden en wat ook aan een eerlijke koper overgedragen kan worden.

 

 

 

Anti-diefstal gravering in fiets frameOptie 3: Samen met het kleven van de Spotty sticker, of in plaats daarvan, kan je aan een dienst die fietsen graveert vragen of ze het Spotty adres willen graveren i.p.v. hun klassieke code. In de meeste gevallen is dat geen probleem.

 

 

 

 

Uitleg Spotty

Een eigen Spotty sticker winnen?

ElektrischeFietsen.com geeft maar liefst 15 Spotty stickers weg. Vul hieronder uw gegevens in en maak kans op een Spotty voor op uw eigen fiets.

Spotty
Bezig met versturen
Beveilig je E-bike met Spotty! was last modified: juni 24th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook