Dutch ID aanwezig op alle Elektrischefietsen.com opstapdagen

4 jaar geleden

Dutch ID zal op alle drie de edities van de Elektrischefietsen.com opstapdagen met testfietsen vertegenwoordigd zijn. In Amersfoort, Breda en Zandvoort krijgen bezoekers de gelegenheid om o.a. de Dutch ID City met het nieuwe Shimano STEPS aandrijvingssysteem te testen op het testparcours.

“We vinden het altijd bijzonder zinvol om op deze opstapdagen te staan,” zegt Tim de Rooij, General Manager van Amazing Wheels, die Dutch ID op de markt brengt. “Het is om te beginnen natuurlijk een mooie gelegenheid om de modellen uit onze nieuwe collectie aan de consumenten te demonstreren. Daarnaast krijgen we altijd interessante feedback terug wanneer mensen een proefrit gemaakt hebben. Bovendien zijn de testdagen ideaal om in een persoonlijk gesprek de vragen van consumenten direct te beantwoorden of om tips te geven.”

Shimano STEPS

Dutch ID was een aantal jaren geleden de eerste Nederlandse fietsfabrikant die ervoor koos om het systeem van Bosch toe te passen. Inmiddels hebben vele andere fabrikanten dat voorbeeld gevolgd. Dutch ID blijft Bosch trouw, maar heeft daarnaast eind vorig jaar ook modellen aan de collectie toegevoegd met de gloednieuwe Shimano STEPS aandrijving. De Dutch ID Urban en City zijn compleet nieuwe modellen, in eigen huis ontwikkeld, waarvan de productie eind 2014 opgestart is.

Stad_1296

Comfortabel en robuust

Dat is kort en krachtig waar de Dutch ID City voor staat. Een degelijke stadsfiets, die uitgerust is met een Shimano Nexus 8 naaf en leverbaar in de varianten elektrisch- (Di2) of mechanisch schakelen. Dankzij de Shimano Steps aandrijving heeft deze sportief getinte E-Bike dynamische rijeigenschappen. Hydraulische velgremmen van Magura zorgen voor de benodigde stopkracht. Bij de Dutch ID City is de accu onder de bagagedrager geplaatst. Dit brengt voor de damesmodellen een lagere instap als voordeel met zich mee. Voorts is de Dutch ID City voorzien van een verende voorvork.

De Dutch ID City is verkrijgbaar bij alle erkende Dutch ID dealers en heeft een consumentenadviesprijs vanaf € 2.399,-

Meer nieuwsartikelen