Einde tijdperk scooter, E-bike in opkomst

White S45 Premium 2015 in actionDe scooter heeft zijn langste tijd gehad en zal plaatsmaken voor de elektrische fiets. Ook de jeugd gaat namelijk overstappen op de e-bike, zo verwacht 20 procent van de Nederlanders. De voornaamste reden voor dit alternatief is omdat de fietsen een stuk goedkoper zijn, zo’n 62 procent, dan een scooter.

Andere redenen waarom Nederlanders denken dat de jeugd voor een e-bike kiest in de toekomst zijn omdat het gezonder is en een e-bike veiliger is dan een scooter. Jongeren zelf beamen dit. want 69 procent zegt in de toekomst te kiezen voor een e-bike vanwege de lagere kosten, zo berekende onderzoeksbureau Multiscope.

Openbaar vervoer

DIDE_HS_N360_04De perceptie van Nederlanders over het gebruik van e-bikes in de toekomst is helder. Meer dan één op de drie Nederlanders denkt dat e-bike de normale fiets in de toekomst gaat vervangen. Daarnaast is één op de vijf Nederlanders van mening dat e-bikes in de toekomst dienen als populair alternatief voor het openbaar vervoer. De onafhankelijkheid die het oplevert is het meest gevoerde argument. Je hoeft immers geen vertrektijden van bussen, metro’s en trams meer in de gaten te houden.

Dat een e-bike als populair alternatief wordt gezien voor het openbaar vervoer blijkt uit het feit dat Nederlanders aangeven een e-bike in de toekomst met name te gebruiken voor woon/werkverkeer. Daarnaast denkt 34 procent van de Nederlanders een e-bike voornamelijk te gebruiken voor recreatieve doeleinden.

Bron: Metro.nl
Einde tijdperk scooter, E-bike in opkomst was last modified: juni 24th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuws, UitgelichtOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook