Elektrische fiets oubollig? Onzin!

4 jaar geleden

trefecta-e-bike-12Sommige mensen denken dat de elektrische fiets alleen maar iets is voor senioren. Trefecta Mobility denkt hier toch degelijk anders over.

Trefecta Mobility, een team bestaande uit Nederlandse, Duitse en Zwitserse ingenieurs is met de Trefecta DRT op de proppen gekomen. Een brute elektrofiets met een dik 20-inch frame van aluminium, voorzien van twee 26-inch 6-spaaks wielen. Het forse frame biedt plek aan een 4kW sterke elektromotor, die zijn krachten via een SmeshGear-versnelling naar het achterwiel overbrengt.

In de normale ondersteuningsstand levert de elektromotor trapondersteuning. Mocht je de beloofde topsnelheid van 70 km/u willen bereiken, dan is een draai aan het rechter handvat genoeg en neemt de e-motor de aandrijving volledig over. In totaal kan er 250 Nm naar het achterwiel worden gestuurd. De actieradius van de 60-volt lithium-ion accu zou zo’n 100 km bedragen. Via de boordcomputer kun je de e-bike ook elektrisch van versnelling laten wisselen. Eerder meldde we al dat militairen dit model gaan uitproberen.

Echt goedkoop is de Trefecta DRT overigens niet, de prijs begint namelijk bij € 22.500.

Bron: Apparata

Meer nieuwsartikelen