Herstart voor TDR Bikes

4 jaar geleden

TDR BikesDrachten – TDR Bikes maakt een nieuwe start vanuit Drachten. Een groep Friese investeerders brengt de fietsen opnieuw op de markt. De TDR bikes kenmerken zich als sterk innovatief en kwalitatief hoogwaardige fietsen.

Doorstart met ondersteuning dealers

In 2014 werd Theo de Rooij Bikes b.v. uit Raalte failliet verklaard. Zowel voor de geestelijke vader als de aangesloten dealers was dit een enorme deceptie. Een groep Friese investeerders hebben na het faillissement zowel de voorraden, de merkenrechten als de patenten overgenomen. Op dit moment wordt er gewerkt aan een doorstart onder leiding van Sytze van der Velde. De technische ondersteuning van de elektrische fietsen met haar bijzondere techniek is voor de dealer daarbij van essentieel belang. Daarnaast zoekt de Friese ondernemer naar nieuwe dealers.

Innovatie DRS Bikes oogstte prijzen
De bedenker van de TDR Bikes werkte jaren aan de ontwikkeling voordat de fietsen op de markt werden gebracht. Het resultaat mocht er dan ook zijn. In de fietsenbranche werden TDR Bikes internationaal erkend met diverse prijzen. In 2011 werd een “Gold Award” behaald voor het meest innovatieve e-bike product tijdens de Eurobike in Friedrichshafen. Een jaar later kreeg de fiets de “Green Asian Award” op de Taipei Bike Show in Taiwan. Ook in Duitsland en Amerika werden diverse design awards verworven.

Meer nieuwsartikelen