Hoge scores voor Bikkel in Telegraaf Fietstest

3 jaar geleden

CY ibee DBikkel heeft met de iBee CY en de Bikkel Lima hoge ogen gegooid in de Nationale Fiets Test, die de Fietsersbond in samenwerking met De Telegraaf uitgevoerd heeft. In de categorie ‘Elektrische Fietsen Tot 2000 euro’ had de Bikkel iBee CY met 7,3 de hoogste score. Bij de ‘Stadsfietsen Tot 899 euro’ was de Bikkel Lima goed voor de één na beste score: 7,5.

De Bikkel iBee CY is een nieuwe elektrisch aangedreven stadsfiets, die prima geschikt voor snel woon-werk verkeer. De e-bike is uitgerust met een krachtige voorwielmotor, uitneembare accu, automatische verlichting, afneembaar LCD-display en Nexus 8-speed versnellingsnaaf. De Bikkel iBee CY is ontwikkeld vanuit de ‘Less is more’ filosofie en heeft daarom bewust een vaste voorvork en geen geveerde zadelpen. Met de consumentenadviesprijs van € 1999,- viel de fiets nog net in de categorie ‘Elektrische Fietsen tot 2000 euro’.

Bikkel“Goed lichte, maar wat eenvoudig afgemonteerde fiets met motor, die onder alle omstandigheden goede ondersteuning geeft. Lichtste fiets met voorwielmotor,” aldus het oordeel van het testpanel.

In de categorie ‘Stadsfietsen Tot 899 euro’ deed de Bikkel Lima mee. Een comfortabele toerfiets, geschikt voor alledaags gebruik of om te ontspannen. Uitgerust met verende voorvork en zadelpen, zodat oneffenheden in het wegdek worden opgeheven. Deze fiets is door zijn Nexus 8 speed versnellingsnaaf, lichte kettingkast en rollerbrake remsysteem vrijwel onderhoudsvrij.

De fiets scoorde vooral goed op rijgedrag, afmontage, remmen en styling. Met een eindscore van 7,5 eindigde de Bikkel Lima op de tweede plaats in deze categorie. 

Bikkel Bikes is een echte Nederlandse fietsfabrikant, die al meer dan 20 jaar bestaat en in het Limburgse Nederweert worden ontwikkeld en opgebouwd. De lokale werkwijze zorgt ervoor dat er maximale controle is op de kwaliteit, snel ingespeeld kan worden op de markt en vakkundig en snel service verleend kan worden aan klanten.

De verkoop en distributie van Bikkel Bikes is exclusief in handen van Louis Verwimp BV uit Valkenswaard.

Meer nieuwsartikelen