Innoverende e-bike concepten

4 jaar geleden

Het Amerikaanse bedrijf Local Motors ontwikkeld voertuigen die volledig zijn ontworpen aan de eisen van de klant. Ondertussen heeft het bedrijf ook een kantoor in Berlijn gevestigd. Begin april werd door dit bedrijf met een ontwerpwedstrijd gestart, tijdens deze wedstrijd werd gezocht naar de beste concepten voor het mobiele voertuig van de toekomst. 

f25dbdefdab6aeceb504d10ba6e52d08

De uitdaging

Inzenders waren geheel vrij in het ontwerpen van voertuigen. De eisen voor deelname aan deze wedstrijd waren slechts vier eigenschappen die nodig zijn om het futuristische vervoer te presenteren: efficiëntie, betaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Een jury beoordeelde de ontwerpconcepten.

Het Amerikaanse bedrijf had maar liefst $ 20.000 als prijzengeld uitgeloofd voor de winnaar van deze “Mobiliteits Challenge Berlijn 2030”.

De inzendingen voor e-bike van de toekomst zijn toegewezen aan de categorie “persoonlijk transport”. De volgende twee ontwerpen hebben de jury overtuigd.

Persoonlijke Vervoer: E-Bike

Op de tweede plaats eindigde een E-ligfiets in de categorie “persoonlijk transport” genaamd eBee. De fiets is voorzien van een aerodynamisch dak. Hieronder volgt een introductiefilmpje:

Persoonlijke Vervoer: E-Trike

  Urban-Mobility-Challenge-Berlin-2030-8-De derde plaats ging in dezelfde wedstrijd naar eins.plus. Dit was een conceptontwerp voor een compacte E-transport fiets op drie wielen en twee motoren. Deze driewieler heeft een transportplaat gemonteerd waarmee personen of lading vervoert kan worden.

Het bijzondere van deze elektrische driewieler is dat ze bij een aantal vaste oplaadpunten opgeladen kunnen worden. De driewielers kunnen worden gehuurd voor een bepaalde periode. De oplaadpunten worden door zonnepanelen voorzien van energie. Tot maar liefst elf verschillende “e-trikes” zouden naast elkaar passen onder één van de overdekte stations. Dit bespaart ruimte en de Cargo E-Bike blijft beschermd tot de volgende lening.

 

eef1351b80b2d70f9ccc358de94d1678-300x225  aaa8b5e5ee0976d5231db91ac6949313-300x225

Hieronder een interessante video waarin het gehele ontwikkelingsproces van eins.plus wordt getoond:

http://vimeo.com/59180351

De vraag naar de ontwikkeling van de mobiliteit in stedelijke gebieden is bijzonder spannend. Bewegen in de stad, snel je klanten bereiken ondanks smalle wegen en files. De uitdagingen voor de burgers stijgen, evenals de mogelijkheden voor de professionals in de transportsector om nieuwe oplossingen te creëren.

Meer nieuwsartikelen