KIA introduceert nieuwe E-bike

4 jaar geleden

05_Kia_City-E-Bike_klDe Koreaanse autofabrikant Kia toont op de Autosalon in Genève het E-Bike Project K-bike EV. Deze nieuwe elektrische fietsen zullen een aanvulling zijn op de auto’s en motorfietsen van de fabrikant.

O.a. BMW, Smart en Ford ziet ook de elektrische fiets als mooie toevoeging naast de autolijn.

Kia heeft de nieuwe prototypes groot aangekondigd. Daarom is er een goede reden om te geloven dat de modellen niet alleen maar prototypes blijven, maar ook daadwerkelijk op de markt komen.

Kia had vorig jaar al een aankondiging gedaan op de Geneva Motor Show. Hier toonde ze een E-mountainbike en een futuristische stadfiets.

Kia K-bike EV als een stadsfiets en mountainbike

Volgens informatie heeft Kia twee K-bike EV versies gepland. Een stadsfiets en een elektrische mountainbike. Beide hebben een 250W Bosch motor en een 10 Ah 36V Lithium-ion batterij geïnstalleerd.

De stadsfiets heeft een lage instap en 28 inch wielen, de E-mountainbike heeft 27,5 inch wielen en beschikt over speciale banden en spatborden. Beide E-bikes hebben een metalen omhulsel dat de batterij huisvest. De stadsfiets wordt geleverd met een bagagedrager waar de accu is bevestigd. De E-mountainbike heeft de batterij in het midden bevestigd.

Beide modellen zijn ongeveer van hetzelfde gewicht, namelijk 20 kg, maar verschillen wel in het bereik. De stadsfiets heeft een maximum van 70 km op een enkele lading, terwijl de E-MTB slechts 50 km bereik heeft.

Meer nieuwsartikelen