Klever B25

Beoordelingen

18 out of 5
Wegligging
20 out of 5
Comfort
16 out of 5
Design
18 out of 5
Prijs/kwaliteit
18 out of 5
Overallscore

Totaalscore

4.5

Uit een score van
1 tot 5.
4.5 out of 5

Overzicht

 • Review datum: 30 October 2015
 • Pluspunten:

  + Directe ondersteuning.
  + Kwaliteit schijfremmen.
  + Turbo boost optie.
  + Helder groot display.
  + Zeer stille motor.
  + Laag zwaartepunt.
  + Geveerd frame

 • Minpunten:

  - De fiets is wat zwaarder door robuuster frame.
  - Open kettingkast vereist wat meer onderhoud.

 • Eindconclusie:

  Een stabiele en comfortabele elektrische fiets. Beschikt over een prettige stille ondersteuning. Uitgevoerd met kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Met deze fiets kan je mooie comfortabele ritten maken.

b25Vandaag proberen we de Klever B25 uit. Dit is het kleine broertje van de Klever S45. Deze e-bike beschikt over een frame wat je niet vaak ziet bij elektrische modellen. De B25 heeft is uitgevoerd met een robuust volledig geveerd frame. Daarnaast valt het direct op dat deze fiets is uitgevoerd met hoogwaardige onderdelen. Dit belooft een comfortabele rit. Lees snel verder over onze bevindingen.

Kwaliteit

De Klever uit de B-serie is o.a. uitgevoerd met schijfremmen, een motor in het achterwiel, geveerd frame, een afneembaar display en een verende zadelpen. Na het stellen van het stuur en zadel op de juiste hoogte zijn we klaar voor de rit.

csm__DSC17842024_RGB_1d1c9b9ee0Na de eerste rotatie merk je meteen dat de in het achterwiel gemonteerde motor prima zijn werk doet. Deze fiets is uitgevoerd met het exclusieve BIACTRON achterwiel aandrijvingssysteem. Het BIACTRON systeem is volgens Klever door haar directe achterwiel aandrijving stiller en onderhoudsarmer dan alle middenmotor systemen.

De ondersteuning is via het heldere display in drie verschillende standen in te stellen. In alle standen is het comfortabel fietsen. Ook heuvel op doet de motor goed zijn werk. Tijdens heuvelachtig gebied gebruiken we de aanwezige turbo knop. Hiermee krijg je net dat zetje wat je nodig hebt. Tijdens de rit is de motor bijna niet te horen. Dit geeft ook de rust die je wenst tijdens een mooie fietstocht.

Comfortabel fietsen

csm_2014-09-30_13.22.21_2024_eaf3686a42Tijdens onze rit merken we daadwerkelijk de aanwezige veringen op de fiets. Zowel de vork als het frame zijn geveerd. Drempels en hobbelige wegen worden prima geabsorbeerd door de verschillende veringen.

Laag zwaartepunt

De fraai vormgegeven accu is in het midden van de fiets bevestigd. Deze is uit de fiets te halen om bijvoorbeeld binnenshuis op te laden en te bewaren. De motor zit bevestigd in het achterwiel. Hierdoor heeft de B25 een laag zwaartepunt en dit levert goede rijeigenschappen en stabiliteit op. Dit is goed merkbaar tijdens de testrit.

Veiligheid

De B25 is uitgevoerd met TEKTRO schijfremmen. Deze doen wat ze moeten doen. Vanuit hoge snelheid sta je binnen no-time stil. Dit is natuurlijk voor de veiligheid een dikke plus.

IMG_20151030_145707 IMG_20151030_145852 IMG_20151030_145735 IMG_20151030_150054

Robuust frame

Het op een scooterframe gebaseerde frame van de B25 is robuust en kan tegen een stootje. Klever geeft aan dat dit frame speciaal is ontwikkeld voor hogere snelheden. Frames van e-bikes worden over het algemeen zwaarder belast door extra gewicht en hogere snelheden. De fiets die wij ontvingen is uitgevoerd in een wit gekleurd frame met zwarte accenten. Dit geeft de fiets een sportief uiterlijk. Tevens is het mogelijk om een handig bagagerek te monteren op de B25.

Conclusie

Een comfortabele en veilige elektrische fiets. Je kan echt merken dat er goed aandacht is besteed aan de ontwikkeling van deze fiets. De ondersteuning is heerlijk en daarnaast fiets je ook nog eens comfortabel. Uiteraard heeft dit alles wel een prijskaartje, de fiets is verkrijgbaar vanaf € 2999,-. Ervaar nu zelf de Klever B25 met een testrit bij een winkel bij u in de buurt.

Technische specificaties Klever B25

Model:
B25 wit en donkerblauw

Adviesverkoopprijs:
€ 2999 ,-

Type motor:
BIACTRON / 250 (350)Wh / 43Nm

Type batterij/accu:
360Wh / 480Wh

Website Klever:
https://klever-mobility.nl

Bekijk hier meer technische specificaties van de Klever B25.

Klever B25 was last modified: november 11th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

 • Leo-Jan Jonkers

  Wat is dit toch een slechte site. Je mag geluk hebben als de link echt werkt, echt een rommeltje. Dacht dat het begin problemen waren, maar nee hoor. Zo moeilijk is het toch niet!

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook