KOGA introduceert eerste speed E-bike

EbikeKOGA introduceert op de FietsVAK de E-XLR8 (spreek uit: E-Accelerate), de eerste speed e-bike van het sportieve merk. Dit unisex model is uitgerust met een geïntegreerde Bosch Performance Speed middenmotor (60 Nm) en is voorzien van een Bosch 400 Wh Li-Ion accu op de onderbuis.

Deze speed e-bike heeft een handgebouwd, super-smooth welded frame, vervaardigd van 6061 Aluminium (double hardened/double butted). Ook de afmontage is van topkwaliteit, met onder meer Shimano SLX versnellingen, Magura schijfremmen, een KMC X-10 ketting met high pin power en Vredestein Perfect-E 40 mm banden. De E-XLR8 komt beschikbaar in de markt vanaf mei 2015 in de maten 50, 54, 57 en 60 cm. Gewicht: ca. 22 kg. Prijs: € 3.899,-.

Europese typegoedkeuring

De KOGA E-XLR8 heeft uiteraard de Europese typegoedkeuring en is onder meer (verplicht) voorzien van een type-goedgekeurde spiegel en verlichting (waaronder een remlicht en kentekenverlichting), oranje zijreflectie en een automatisch inklappende standaard. Voor de Nederlandse wetgeving is deze speed e-bike ingedeeld in de categorie ‘snorfiets’ en dient deze voorzien te zijn van een blauwe kentekenplaat. KOGA gaat deze speed e-bike dan ook uitsluitend uitleveren aan dealers die RDW gecertificeerd zijn.

Testprotocol

KOGA heeft veel tijd genomen voor de ontwikkeling van een testprotocol voor dit nieuwe model, aangezien de krachten die vrijkomen bij snelheden tot 45 km/uur niet te vergelijken zijn met die bij de overige e-bikes. Bovendien is gebleken dat er gemiddeld genomen veel grotere afstanden met een speed e-bike worden afgelegd dan met een “gewone” e-bike. Uiteindelijk heeft KOGA een geheel eigen kwaliteitsnorm voor speed e-bikes ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Universiteit van Hamburg, waar intensief wordt gewerkt aan een standaardnorm voor dit nieuwe type product.

Bron: tweewieler
KOGA introduceert eerste speed E-bike was last modified: februari 20th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Desseyn Jozef
  Desseyn Jozef 7 maart, 2016, 22:15

  Dit is geen afbeelding van een E-XLR8 maar van een E-Lement van Koga . ik rij nu reeds enkele weken met een E-XLR8 , ben tevreden maar heeft wel enkele mindere kantjes , batterij van 400Wh is te klein voor langere afstanden , dit zeker als je boven de eco stand rijdt . De ketting zit tegen afscherming bij kleine versnelling , fiets staat niet stabiel op automatische steun opletten bij aanraken van fiets . spatborden zijn te smal voor banden van 40mm , water spat er naast bij regen .

  Reply this comment
 2. Peatsmoke
  Peatsmoke 9 maart, 2015, 18:21

  …is voorzien van een Bosch 400 Wh Li-Ion accu op de onderbuis…
  Waarvoor is die accu in het bagagerek dan?

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Speed pedelecsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook