KTM winnaar ‘Bike of the Year’

Macina_Fun_9_H51_black_matt(neonyellow_blue)De KTM Macina Fun 9 is de winnaar van de verkiezing “Bike of the Year”. De verkiezing bekroont de beste fietsen die op de Belgische markt te koop zijn.

Steeds meer Belgen springen op de fiets. Recreatief of voor woon-werk verkeer. VAB en Agoria organiseerden dit jaar voor het eerst samen de verkiezing. Met ‘Bike of the Year’ willen beide organisaties het belang benadrukken van veilige en kwaliteitsvolle fietsen. Liefst 22 producenten en invoerders schreven samen 42 fietsen voor de verkiezing in. Dit waren zowel e-bikes als race- en stadsfietsen. Vorig jaar werden er in ons land ruim een half miljoen fietsen verkocht.

Een jury van vakspecialisten, geholpen door een consumentenpanel voor de verkiezing van beste elektrische fiets, hebben tijdens een uitgebreide testdag alle deelnemende fietsen aan een reeks van kritische testen onderworpen. Er werd een onderscheid gemaakt tussen drie categorieën: stadsfietsen (max 1500 euro), racefietsen (max 5000 euro) en elektrische fietsen (max 2500 euro).

Het Oostenrijkse KTM (tweemaal) en het Amerikaanse Trek kwamen als beste uit de tests, maar ook de Belgische fabrikanten halen eervolle vermeldingen, bijvoorbeeld als het neerkomt op prijs-kwaliteitverhouding en innovatie. Het Belgische Oxford behaalde de tweede plaats bij de verkiezing van elektrische fietsen en Ridley was de beste Belgische fabrikant van racefietsen.

De fietssector is in België goed voor een omzet van 60 miljoen euro. Vorig jaar werden er in België ruim een half miljoen fietsen verkocht.

Agoria en VAB wijzen op het belang van goede fietsinfrastructuur in België. Ze juichen daarbij de ambities van met name de Vlaamse en Brusselse overheden toe voor de aanleg van gescheiden fietspaden en zogenaamde fietsostrades. VAB en Agoria wijzen ook op het nut van een fietsvriendelijke fiscaliteit. De vergoeding die werknemers die per fiets naar het werk gaan krijgen, is niet alleen fiscaal aantrekkelijk, ze is ook een goed middel om het fileleed op onze wegen te verlichten.

Uitslag Elektrische fietsen:
1. KTM Macina Fun 9
2. OXFORD Quest 8V
3. GAZELLE Orange C8 HM

Zowel de professionele jury als de consumentenjury prijzen de KTM ‘Macina Fun 9’ om zijn aangename en uitgebalanceerde motor die zeer lineair zijn kracht vrijgeeft. Ook op vlak van comfort, bediening en veiligheid krijgt deze fiets erg hoge scores. Het specifieke kader van deze fiets is een compromis tussen een comfortabele stadsfiets en een trekkingfiets. Dit maakt va de KTM ‘Macina Fun’ een mooie allrounder. De jury geeft verder ook een eervolle vermelding aan de Batavus Razer. Hij heeft een sportief karakter, een uiterst stabiel frame en geruisloze en soepele ondersteuning.

Bron: sport.be

KTM winnaar ‘Bike of the Year’ was last modified: maart 27th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

  • Paul Pirlet

    Het verwondert mij steeds opnieuw dat er verwezen wordt naar de vergoeding die wij als werknemer (in Vlaanderen / België) krijgen als we met de fiets naar het werk rijden, maar dat daarbij nooit wordt gewezen op de verschillen in die vergoeding per km al naar gelang de sector waarin je werkt. Zo krijg je bv. bij Justitie een vergoeding van €0,30, bij Financiën €0,20 (of is het €0,25?) en bij Onderwijs €0,15 per km. Ik vermoed dat een dergelijk verschil bij onze Noorderburen niet bestaat. Daarenboven vraag ik me af waar organisaties als VAB, de Fietsersbond en TestAankoop blijven om die verschillen aan te kaarten? Mocht daar één lijn in worden getrokken zou het woon- werkverkeer nog aantrekkelijker zijn.

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook