Maak kennis met de goedkoopste E-bike ooit

storm-e-bike-Op de vraag of een elektrische fiets ook goedkoop kan, weet de maker van de Storm Electric Bike het antwoord inmiddels wel te geven: ja.

De bedenker van de Storm Electric Bike, ene Storm Sondors, was in het dagelijks leven ontwerper van Happy Meal-speelgoed. Nadat hij een ongeluk kreeg en niet meer goed kon trappen, ging hij met zijn Aziatische leveranciers op zoek naar een goedkoop alternatief voor de e-bike. Dat werd uiteindelijk dit gevaarte.

Het ziet er behoorlijk basaal uit. Er wordt geen moeite gedaan om de accu te verhullen, er zit geen systeem op dat remenergie regenereert, spatborden ontbreken en gas geven gaat met een simplistisch duimgassysteempje. Met de elektromotor van 350 Watt weet de gele beach cruiser een topsnelheid van zo’n 30 km/u te halen. Het bereik van de accu (36 Volt, 9 Ah) ligt tussen de 50 en 80 kilometer. Daarna hoeft de accu slechts anderhalf uur geladen om weer door te kunnen gaan

Via Indiegogo werd gepoogd om 75.000 dollar op te halen voor de fiets. Dat is gelukt. Sterker: dat is ruimschoots gelukt. De crowdfundteller staat op het moment van schrijven op 3.175.000 dollar. Omgerekend 2,8 miljoen euro. En de prijs van de e-fiets? Die kost voor de vroege beslissers slecht $499. Tot 6 februari, want daarna wordt de prijs verhoogd naar $599, om uiteindelijk voor $1299 in de winkel te worden aangeboden.

Bron: apparata.nl
Maak kennis met de goedkoopste E-bike ooit was last modified: februari 11th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

  • Linda

    Leuk

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook