Meeste speed pedelecs rijden in Overijssel

infographic_speed_pedelecdichtheidIn Overijssel is de behoefte aan snelheid het grootst. In deze provincie zijn ‒ gemeten naar het aantal inwoners ‒ de meeste speed pedelecs verkocht.

Op nummer twee en drie staan Drenthe en Groningen. Speed pedelecs zijn elektrische fietsen die 45 km per uur kunnen halen. Gewone e-bikes kunnen maximaal 25 per uur. In absolute aantallen voeren andere provincies de lijst aan. Fabrikanten verkopen de meeste speed pedelecs in Zuid-Holland en Noord-Holland omdat daar nu eenmaal veel mensen wonen. De verkoop van de snelle e-bikes is goed te volgen omdat elke verkochte speed pedelec door de RDW wordt geregistreerd. De speed pedelec is officieel een snorfiets en heeft dus een kenteken nodig.

Brommerhelm
Vanaf 1 januari 2017 zullen speed pedelecs vanwege de hoge snelheid worden beschouwd als bromfietsen, met de daarbij behorende regels. ‘Dat betekent dat er een brommerhelm gedragen moet worden’, zegt Wim Bot van de Fietsersbond. ‘Maar als je de speed pedelec een serieuze kans wilt geven, moet je geen brommerhelm verplicht stellen. Je kunt daar niet mee fietsen ‒ het is veel te warm. En het is de vraag of mensen zo’n brommerhelm opzetten. Een helm voor een speed pedelec is op zichzelf niet zo’n slecht idee. Wij hebben samen met de fietsindustrie, de verkopers, provincies en gemeenten voorgesteld om een helm voor de speed pedelec te ontwikkelen. De Tweede Kamer heeft dat ook aan de minister in een motie gevraagd. De minister heeft er niet zo’n zin in, omdat er dan allerlei regels aangepast moeten worden.’

Bron: Vogelvrijefietser.nl
Meeste speed pedelecs rijden in Overijssel was last modified: november 12th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook