Nederlander fietst 18 procent meer sinds 2010 door e-bike

LINK-Fotografie-3384.jpgDe meningen over de komst van de elektrische fiets mogen dan verdeeld zijn, de razendsnelle tweewieler heeft er wel voor gezorgd dat we in Nederland meer zijn gaan fietsen. Sinds 2010 zijn we 18 procent gestegen in het aantal kilometers. De teller stond vorig jaar op 1018. Dat is 230 kilometer meer dan in 2010.

Dat concludeert BOVAG uit cijfers van het CBS. Vooral de stijgende verkoop van de e-bikes zouden de oorzaak zijn dat we van het stijgende aantal fietskilometers.

Per provincie zijn er opvallende verschillen te zien. Utrecht staat eerste in het klassement met een gemiddelde van 1179 kilometer per persoon. Groningen en Overijsel volgen op de voet met 1121 en 1117 kilometer. In Noord-Holland verkiezen de meeste mensen de fiets boven de auto.

Limburg scoort het laagste met slechts 759 kilometer op de teller, wat maar liefst 420 kilometer scheelt met Utrecht. Iedere provincie is gestegen in de trapactiviteit. Zeeland heeft de afgelopen jaren de grootste sprongen gemaakt met een stijging van 23 procent. In Friesland is er niet heel veel veranderd. Zij zijn gestegen met 2 procent.

Volgens BOVAG komt deze stijging voort uit de steeds populair wordende elektrische fiets. In Nederland gaan nu zo’n anderhalf miljoen van dit soort fietsen om. De e-bike legt de drempel lager om de fiets te pakken voor mensen die lange afstanden moeten leggen of minder goed ter been zijn. Volgens het CBS zitten wij per dag gemiddeld 16 kilometer achter het stuur. Een elektrische fiets is voor dit soort afstanden voor veel mensen een goed alternatief. En laten we eerlijk zijn, degenen die worden ingehaald door iemand op een elektrische fiets worden ook gemotiveerd een tandje bij te zetten.

Bron: nieuws.nl
Nederlander fietst 18 procent meer sinds 2010 door e-bike was last modified: juli 29th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook