Nieuwe Bosch Performance Line 2016

3 jaar geleden

BOSCH-2016Er waren al wat geruchten maar Bosch komt in 2016 met een accu met een capaciteit van maar liefst 500 watt-uur (Wh). Daarnaast zal het krachtige aandrijfsysteem Performance Line verder worden uitgebreid. Hieronder de veranderingen.

Door het nemen van deze stappen voldoet de Duitse fabrikant zich aan de wensen van de consument. Het bereik van de elektrische fiets zal flink toenemen. Consumenten willen steeds verder kunnen fietsen met een volgeladen accu. Tevens is er ook een onverminderd sterke belangstelling voor E-Mountainbikes. Met E-MTB’s worden steile beklimmingen uitgevoerd, dit vereist hoge eisen aan energieverbruik en prestatie.

Vergeleken met zijn voorganger, de Power Pack 400, zal deze nieuwe Power Pack 500 de watt-uren laten stijgen met maar liefst 25%. De prijs van de Bosch accu is € 800 ,- en is compatibel met alle modellen met een Bosch-aandrijving vanaf 2014.

De Bosch Performance Line CX

Bosch komt in 2016 speciaal voor E-MTB’s met de Performance lijn CX. Dit nieuwe systeem heeft maar liefst 75 Nm aan maximum koppel, dit ga je heuvel op zeker merken! Meer informatie over dit systeem zal binnenkort op www.elektrischefietsen.com worden behandeld.

Snel schakelen

In samenwerking met partners Sram, Shimano en NuVinci is ook een stap voorwaarts is gemaakt. Een schakelsysteem dat het mogelijk maakt om op ieder moment soepel over te schakelen. Dit wordt gedaan met een zo kort mogelijke onderbreking van de ondersteuning.

Nyon_w238Neo-Nyon

Ook Nyon, de innovatieve on-board computer van Bosch wordt dit jaar aangevuld met een aantal nieuwe functies. De navigatie met afstandsberekening en de invoer van GPX-gegevens waren al aanwezig op de computer. Nu kan men ook tien verschillende routes vooraf in de computer invoeren. De hardware is opgewaardeerd, hierdoor zal de computer sneller werken. De in de nieuwe versie van Nyon zit maar liefst 8GB geheugen. Deze zorgt voor een verbetering in de prestaties van de computer.

Bosch-Cudo-covers-Cortez-272x173Update 2-7-2015:

Het Nederlandse bedrijf Hesling heeft een aantal beschermkappen gemaakt voor Bosch motoren. Deze zijn nu beschikbaar voor fabrikanten, die hiermee een uniek uiterlijk aan de fiets kunnen meegeven. Hesling is gespecialiseerd in fietsonderdelen zoals kettingkast beschermers. De beschermkap is er in diverse felle kleuren.

Meer nieuwsartikelen

Vul in & win geweldige prijzen!

Bekijk hier alle prijzen.