Nieuwe Bosch Performance Line 2016

BOSCH-2016Er waren al wat geruchten maar Bosch komt in 2016 met een accu met een capaciteit van maar liefst 500 watt-uur (Wh). Daarnaast zal het krachtige aandrijfsysteem Performance Line verder worden uitgebreid. Hieronder de veranderingen.

Door het nemen van deze stappen voldoet de Duitse fabrikant zich aan de wensen van de consument. Het bereik van de elektrische fiets zal flink toenemen. Consumenten willen steeds verder kunnen fietsen met een volgeladen accu. Tevens is er ook een onverminderd sterke belangstelling voor E-Mountainbikes. Met E-MTB’s worden steile beklimmingen uitgevoerd, dit vereist hoge eisen aan energieverbruik en prestatie.

Vergeleken met zijn voorganger, de Power Pack 400, zal deze nieuwe Power Pack 500 de watt-uren laten stijgen met maar liefst 25%. De prijs van de Bosch accu is € 800 ,- en is compatibel met alle modellen met een Bosch-aandrijving vanaf 2014.

De Bosch Performance Line CX

Bosch komt in 2016 speciaal voor E-MTB’s met de Performance lijn CX. Dit nieuwe systeem heeft maar liefst 75 Nm aan maximum koppel, dit ga je heuvel op zeker merken! Meer informatie over dit systeem zal binnenkort op www.elektrischefietsen.com worden behandeld.

Snel schakelen

In samenwerking met partners Sram, Shimano en NuVinci is ook een stap voorwaarts is gemaakt. Een schakelsysteem dat het mogelijk maakt om op ieder moment soepel over te schakelen. Dit wordt gedaan met een zo kort mogelijke onderbreking van de ondersteuning.

Nyon_w238Neo-Nyon

Ook Nyon, de innovatieve on-board computer van Bosch wordt dit jaar aangevuld met een aantal nieuwe functies. De navigatie met afstandsberekening en de invoer van GPX-gegevens waren al aanwezig op de computer. Nu kan men ook tien verschillende routes vooraf in de computer invoeren. De hardware is opgewaardeerd, hierdoor zal de computer sneller werken. De in de nieuwe versie van Nyon zit maar liefst 8GB geheugen. Deze zorgt voor een verbetering in de prestaties van de computer.

Bosch-Cudo-covers-Cortez-272x173Update 2-7-2015:

Het Nederlandse bedrijf Hesling heeft een aantal beschermkappen gemaakt voor Bosch motoren. Deze zijn nu beschikbaar voor fabrikanten, die hiermee een uniek uiterlijk aan de fiets kunnen meegeven. Hesling is gespecialiseerd in fietsonderdelen zoals kettingkast beschermers. De beschermkap is er in diverse felle kleuren.

Nieuwe Bosch Performance Line 2016 was last modified: juli 20th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. walter bosch
  walter bosch 6 april, 2017, 16:55

  Ik begrijp nog steeds niet dat de fabrikant voor een speedelec geen accu kan vervaardigen van 800 watt.
  Deze zou een actieradius van een 60 km kunnen rijden. Momenteel is dit 25 km met een 400 watt.
  Het is godgeklaagd dat men na enkele km moet vaststellen dat men ofwel zonder ondersteuning moet fietsen of moet gaan opladen.
  Momenteel rijd ik met een dutch-id speedelec. Zeer ontevreden op dit vlak.

  Reply this comment
 2. teddyboy04
  teddyboy04 22 december, 2016, 11:09

  accu bosch powerpack 400 hoeveel km rijden

  Reply this comment
 3. eve
  eve 29 oktober, 2016, 00:32

  Je weet toch dat je maar ongeveer 100 tot 120 km km afstand kunt fietsen met wat voor een accu je ook hebt het verschil in 300, 400, 500 en 600 Watt is nog al wat. Sparta e speed is een uitzondering met zijn range extender. Die heeft twee accu’s en kan dus ongeveer 150 km met wind mee, vlakke weg en goed weer. Niet geschikt voor de bergen trouwens. Je moet gewoon gaan voor de sterkste accu. Dan heb je het grootste bereik. Ook nm is heel belangrijk. Hoe meer (nm) Newton meter hoe krachtiger de motor. Ik ben een expert in het gebruik van Elektrische fietsen al zeg ik het zelf. (tester) En kracht NM en een sterke accu hebben een hoger prijskaartje maar dan heb je wel vele malen meer plezier dan al dat geploeter. Doe maar een helm op, voor echt veilig te rijden. Veel plezier met zoeken.

  Reply this comment
 4. walter
  walter 13 augustus, 2016, 18:23

  Ik ben in mei van NL naar Rome gereden met een ebike met Bosch
  active motor en 2 accu’s elk 400wh van ca 2 jaar oud. Ik reed meestal in de
  tourstand en kon zonder problemen de dagafstand van ca 100 km
  overbruggen. Maximale afstand was ca 120km waarbij ook soms in de turbo stand werd gereden. Ben het wel eens dat de Bosch accu’s belachelijk duur zijn en de service van Bosch waardeloos.

  Reply this comment
  • Ad van breukelen
   Ad van breukelen 14 augustus, 2016, 17:34

   Oh leuk Walter dat ga ik in het komend voorjaar doen
   Ik heb 2 accu’s van 500 watt
   Hoe gaat dat fietsen in de Alpen
   Heb je nog tips
   Ad

   Reply this comment
  • Jan
   Jan 25 februari, 2017, 11:42

   er is een bedrijf dat oude accu,s kan reviseren met nieuwe cellen.zij maken van een oude 400watt uur accu 500watt uur met speciale sanyo lithium cellen en dan is je accu van binnen weer als nieuwe met meer watt uur voor 400Euro

   Reply this comment
 5. Henk
  Henk 29 juli, 2016, 17:58

  Wij fietsen op dit moment vanuit Alkmaar naar zuid Spanje om vandaar Portugal (Algarve) binnen te fietsen en dan langs de kustlijn omhoog naar Lisabon. We rijden beiden een e- bike van Gazelle Ultimate 2 met een Bosch middenmotor ondersteuning. We zijn half april vertrokken en hadden beiden twee nieuwe accu’s van Bosch (400 w) mee. De fietsen zijn nog geen jaar oud en daarvan hebben we ze ruim 7 maanden niet gebruikt en de accu’s als zijnde een baby vertroeteld. Tijdens deze tocht zit de reserve accu zit in een houten kistje (samen met lader) die aan de binnenkant met neopreen is bekleed ( die stof waar oa duikpakken van worden gemaakt) op de bagagedrager. Ook tijdens deze tocht hebben we ze als baby’s vertroeteld. BIjvoorbeeld met koude nachten in de tent onder de donsdeken. Beschermen tegen direct zonlicht en extreme warmte. We hebben in deze tocht nu een kleine 4000 km gefietst en we moeten helaas constateren dat de vier accu’s, ondanks zorgvuldig gebruik met een beetje geluk nog 35 a 40 mee gaan. We schakelen alsof we zonder batterije rijden, dus daar ligt het ook niet aan. Gebruiken Turbo alleen als het echt niet anders kan en hebben de Ondersteuning ook vaak uit, bv bij vals plat naar beneden. Als we een lange afstand moeten overbruggen, bv meer dan 75 km dan moeten we onderweg een uurtje stoppen om de accu’s wat bij te laden. En dat terwijl de fiets met deze accu juist werd aanbevolen in de bergen!!

  En nu komt Bosch met een geschakelde accu op de markt. ……….. Wat mij betreft kunnen ze beter realistische informatie geven omtrent de gebruiksduur van de accu’s. We mogen nu nog ruim 1000 km fietsen naar Lissabon en het is een fantastische fietstocht, maar de “slijtage” van de accu valt mij zwaar tegen. Dit fietstochtje kost ons 4 batterijen ad € 600,- per stuk. En dan moeten we de fietsen ook op een moment nog terug fietsen. Weer 4 batterijen? Ik denk het wel. Totaal kost dit grapje dus €4800,- en dan te bedenken dat een vliegretourtje nog geen €100,- kost!!

  Reply this comment
  • Martin
   Martin 15 maart, 2017, 21:52

   hoi henk de fout die jullie hebben gedaan is de accus 7 mnd niet gebruiken. dit geeft meer dan 30% verlies in geheugen Het advies is doorgaans de accu blijven gebruiken. enin het begin de accu geheel laden en geheel leeg rijden minstens 4 maal.

   Reply this comment
 6. Patrick
  Patrick 4 maart, 2016, 20:07

  Toch is het verschil tussen de 400 en 500 wh kleiner dan wordt voorgesteld: geen 25% maar ongeveer 17%; de echte waardes zijn namelijk 417 en 483 wh. Dan is de meerprijs toch wel wat groot en de actieradius neemt niet veel toe.
  (11.6ah x 36v = 417 wh versus 13.6ah x 36v = 483 wh)

  Reply this comment
  • Jan
   Jan 25 februari, 2017, 11:37

   hoe kom je aan die 13.6Ah??? die 11,6Ah klopt als een bus maar voor de 500watt uur versie is die 13,6Ah 14Ah(3500mahx4=14Ah….14Ahx36v=502Watt uur.

   Reply this comment
 7. rudy
  rudy 11 januari, 2016, 21:36

  leuk te lezen,maar vanaf wanneer kan je deze toepassingen aankopen bij een nieuwe fiets…

  Reply this comment
 8. Peatsmoke
  Peatsmoke 14 juli, 2015, 19:33

  De Powerpack 500 accu komt ook in een bagagedrager-versie en is te gebruiken voor Bosch-systemen vanaf 2014. Voor de oudere versie’s is dit systeem niet te gebruiken.

  Reply this comment
  • Theo De Man
   Theo De Man 18 april, 2016, 08:35

   Ik heb net een nieuwe Giant gekocht en de volgende EB koop ik alleen wanneer er accu’s zijn waar ik zeker 600 kilometer actieradius mee heb. Als we dit allemaal eisen dan is er over 3 jaar zo accu.

   Reply this comment
   • Henk
    Henk 29 juli, 2016, 18:03

    Wij fietsen op dit moment vanuit Alkmaar naar zuid Spanje om vandaar Portugal (Algarve) binnen te fietsen en dan langs de kustlijn omhoog naar Lisabon. We rijden beiden een e- bike van Gazelle Ultimate 2 met een Bosch middenmotor ondersteuning. We zijn half april vertrokken en hadden beiden twee nieuwe accu’s van Bosch (400 w) mee. De fietsen zijn nog geen jaar oud en daarvan hebben we ze ruim 7 maanden niet gebruikt en de accu’s als zijnde een baby vertroeteld. Tijdens deze tocht zit de reserve accu zit in een houten kistje (samen met lader) die aan de binnenkant met neopreen is bekleed ( die stof waar oa duikpakken van worden gemaakt) op de bagagedrager. Ook tijdens deze tocht hebben we ze als baby’s vertroeteld. BIjvoorbeeld met koude nachten in de tent onder de donsdeken. Beschermen tegen direct zonlicht en extreme warmte. We hebben in deze tocht nu een kleine 4000 km gefietst en we moeten helaas constateren dat de vier accu’s, ondanks zorgvuldig gebruik met een beetje geluk nog 35 a 40 mee gaan. We schakelen alsof we zonder batterije rijden, dus daar ligt het ook niet aan. Gebruiken Turbo alleen als het echt niet anders kan en hebben de Ondersteuning ook vaak uit, bv bij vals plat naar beneden. Als we een lange afstand moeten overbruggen, bv meer dan 75 km (met twee accu’s hè!!) dan moeten we onderweg een uurtje stoppen om de accu’s wat bij te laden. En dat terwijl de fiets met deze accu juist werd aanbevolen in de bergen!! Elke accu gaat nu nog 30 tot 35 km. Kortom oplichting. ” u heeft ze te intensief gebruikt” zegt Bosch. Ja gebruik ik ze 1 keer per maand dan doe ik er jaren mee!

    En nu komt Bosch met een geschakelde accu op de markt. ……….. Wat mij betreft kunnen ze beter realistische informatie geven omtrent de gebruiksduur van de accu’s. We mogen nu nog ruim 1000 km fietsen naar Lissabon en het is een fantastische fietstocht, maar de “slijtage” van de accu valt mij zwaar tegen. Dit fietstochtje kost ons 4 batterijen ad € 600,- per stuk. En dan moeten we de fietsen ook op een moment nog terug fietsen. Weer 4 batterijen? Ik denk het wel. Totaal kost dit grapje dus €4800,- en dan te bedenken dat een vliegretourtje nog geen €100,- kost!!

    Reply this comment
    • henk
     henk 8 augustus, 2016, 20:16

     Hi Theo, ik heb dezelfde ervaring met mijn 400 W. Accu- met weinig kilometers al naar de sodemieter en geen enkele coulance van Bosch-

     Reply this comment
     • DDD
      DDD 13 augustus, 2016, 23:54

      Mijn accu 400w ging vanaf het begin maar een beperkt aantal kilometers mee (26 op de turbostand). Al vrij snel een van 500w er bij gekocht. En ondanks een vriesnacht doen ze het bij geregeld en afwisselend gebruik na 4500 kilometer fietsen in Nederland nog even goed. Ook bij een Bosch middenmotor. Ik weet niet waar het aan ligt, maar over die motor heb ik in ieder geval geen klachten.

      Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuws, E-MTBOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook