Nieuwe Mio Cyclo™ 200 tijdens Eurobike 2015

4 jaar geleden

mio200MiTAC Europe lanceert vandaag de nieuwe Mio Cyclo™ 200 tijdens Eurobike 2015. De Cyclo 200 is het nieuwe instapmodel in de Mio Cyclo productreeks en de perfecte metgezel voor de recreatieve fietser. Het toestel is eenvoudig in gebruik en wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde OpenStreetMaps en Mio’s unieke Surprise Me™ functie.

Harold Cobben, Sales Director B2C bij MiTAC Europe, zegt: “De nieuwe Cyclo 200 maakt onze Cycloproductreeks compleet. Marktonderzoek laat zien dat de fietsmarkt behoefte heeft aan een instapmodel; een eenvoudige, gebruiksvriendelijke navigatie oplossing die de recreatieve fietser van A naar B brengt. Veel fietsers hebben geen volledig uitgeruste fietscomputer nodig; ze willen er gewoon  op kunnen vertrouwen dat een navigatiesysteem hen thuis brengt via een interessante route en die kan worden aangepast aan hun type fiets. De Cyclo 200 komt tegemoet aan deze eisen en is de perfecte partner voor fietsers met een e-bike, of mensen die op een warme zomerdag de fiets pakken.”

Navigeer eenvoudig van A naar B, of gebruik de unieke Surprise Me™ functie
De Mio Cyclo™ 200 heeft een 3.5 inch flatscreen en een intuïtieve interface met slechts zes grote knoppen. Gebruikers kunnen eenvoudig van A naar B navigeren door simpelweg een adres in te voeren, net als bij autonavigatie.

De Mio Cyclo™ 200 wordt geleverd met de nieuwste Cyclo-software, inclusief de unieke Mio Surprise Me™ functie. Surprise Me™ biedt fietsers drie verschillende fietsroutes, gebaseerd op de tijd of afstand die de gebruiker invoert. Het is de ideale oplossing voor iedereen die zich op onbekend terrein begeeft, bijvoorbeeld tijdens de vakantie. Er is geen voorbereiding nodig: druk simpelweg op ‘Surprise Me’ en er worden ter plekke drie opties berekend. En alvorens de route wordt gekozen, kan de gebruiker de moeilijkheidsgraad en gedetailleerde hoogteverschillen per route inzien, zodat er een goed geïnformeerde keuze kan worden gemaakt. Dankzij de vooraf geïnstalleerde OpenStreetMaps, is het toestel direct klaar voor gebruik, wanneer het uit de verpakking wordt gehaald.

Cobben vervolgt: “Dit instapmodel zorgt ervoor dat MiTAC in de behoeften van alle fietsers voorziet. Met de Cyclo 315 en 505, bieden we high-end producten voor fietsers die gericht zijn op presteren en die hun prestaties willen monitoren en verbeteren. De 310 en de 500 zijn perfect geschikt voor de recreatieve fietser die van de voordelen van een volledig uitgerust navigatiesysteem wil profiteren. En nu is er dan de Cyclo 200, de ideale partner voor wie van fietsen houdt en een kwalitatief hoogwaardig, voordelig navigatiesysteem wil.”

Download routes
Met de desktop-applicatie kan de gebruiker zijn routegeschiedenis beheren en ervaringen delen met vrienden. Met deze tool kunnen gebruikers ook routes downloaden en zoeken naar parcours; het is eenvoudig om een GPX-bestand naar de Cyclo 200 te downloaden.

Veiligheid voorop
De Cyclo 200 is uitgerust met een slimme ‘Waar ben ik’ functie, die in real-time informatie over de locatie weergeeft. In geval van nood kan deze functie het huidige adres en de lengte- en breedtegraad weergeven.

Dankzij vooraf geïnstalleerde points of interests (POI’s), zoals noodlocaties, fietsenwinkels en restaurants, is het eenvoudig om met de Cyclo 200 rustpunten te vinden, een lekke band te laten vervangen of hulp te zoeken in geval van nood.

De stapsgewijze instructies begeleiden de gebruiker zonder moeite, en geeft iedere aanwijzing met een geluid aan, zodat de ogen op de weg gericht kunnen blijven. Dankzij de eenvoudige menustructuur en de duidelijke knoppen op het scherm, biedt de Mio Cyclo™ 200 echt gebruiksgemak en waarde voor uw geld.

De belangrijkste eigenschappen van de Mio Cyclo™ 200:

  • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke navigatie: Grote bedieningsknoppen op het scherm en eenvoudige menustructuur
  • Fiets- en wegenkaarten reeds geïnstalleerd: OpenStreetMaps geïnstalleerd, onmiddellijk klaar voor gebruik
  • Stapsgewijze instructies: Duidelijke begeleiding met een geluidssignaal voor elke instructie
  • Surprise Me™ functie: Kies je tijd of afstand en de Mio Cyclo™ 200 biedt je een keuze uit 3 verrassende routes
  • Fietsgerichte POI’s: Zoek snel naar fietsenwinkels, eerste hulp locaties, eten & drinken, en veel meer
  • Desktop applicatie: Één tool om je toestel eenvoudig te beheren, nieuwe routes te downloaden en jouw ervaringen te delen
  • ‘Waar ben ik’-functie: In noodgevallen geeft deze functie jouw exacte adres weer, samen met de hoogte en breedtegraad
  • Herlaadbare batterij met lange levensduur: Tot 10 uur
  • Waterbestendig (IPX5): Vind je weg in alle weersomstandigheden
  • Meet je…: Snelheid, tijd, afstand, verbruikte calorieën en nog veel meer

Beschikbaarheid en adviesprijs van de Mio Cyclo™ 200:
De Mio Cyclo™ 200 is nu beschikbaar via de fietswinkels, tegen een consumentenadviesprijs van € 179,99 en wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde OpenStreetMaps van West-Europa.

Meer nieuwsartikelen