Nummerplaat elektrische fiets te groot

Emedia_xll_8207973igenaars van een snelle elektrische fiets die je vlot boven de 25 kilometer per uur stuwt, moeten sinds kort een nummerplaat bevestigen. Alleen: die zijn véél te groot. “Dit is gevaarlijk, want het kenteken steekt verraderlijk uit”, vindt Nancy Germonprez uit Heule (B).

Omdat nogal wat elektrische fietsen ondersteuning geven tot een snelheid van 45 kilometer per uur, is beslist dat ze niet meer als normale fietsen kunnen worden beschouwd. Daarom moeten de fietsen sinds enkele maanden worden ingeschreven, moet de eigenaar een verzekering nemen en is ook een nummerplaat (kostprijs: 30 euro) verplicht.

“De wet is om na te leven”, vindt Nancy Germonprez uit Heule. De vrouw kocht enkele weken geleden een fraaie elektrische fiets. “Enkele dagen geleden bracht de postbode mijn nummerplaat. Een knoert van een kenteken is het, véél te groot om aan mijn fiets te bevestigen.”

De plaat die Nancy kreeg, is dezelfde als die voor motorfietsen: 21 cm breed en 14 cm hoog. “Ik probeerde het met bevestigingsstrips te bevestigen, maar het resultaat lijkt nergens naar. Bovendien is het gevaarlijk, omdat de nummerplaat behoorlijk uitsteekt. Ik wil best 30 euro betalen voor een kenteken, maar dan moet het in orde zijn.”

Bij de FOD Mobiliteit was niemand bereikbaar voor een reactie.

Bron: http://www.hln.be
Nummerplaat elektrische fiets te groot was last modified: december 1st, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Comments

 1. Jos Grispen
  Jos Grispen 25 februari, 2016, 13:11

  Ja probeer maar eens 45 per uur te rijden,je zal de volgende keer terug 25 per uur rijden,al eens gedacht wat voor kleding ge moet aandoen, hoelang ge kunt fietsen tegen 45 per uur, met een motorhelm en een nummerplaat die niets met fietsen te maken heeft, de gewone snelheid van 25km per uur is gewoon te laag ,30 km per uur is veel beter, gewone fietshelm en aangepaste snelheid op fietspaden of kruisingen van wegen is veel beter en een dosis gezond verstand. Dus gewoon de wet aanpassen van 25 naar 30km per uur voor de gewone elektrische fiets.

  Reply this comment
 2. eric
  eric 7 december, 2015, 18:46

  Typisch Belgisch???

  Reply this comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

 • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
 • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
 • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook