Opvouwbare E-bike van Ford

4 jaar geleden

MWC1-1024x682 Autofabrikant Ford komt met de MoDe:Me en MoDe:Pro. Ford combineert hiermee een opvouwbare elektrische fiets met een speciale smartphone app. Deze moeten samen voor een extra fijne ervaring zorgen.

De autofabrikant onthulde de MoDe:Me samen met de MoDe:Pro op het Mobile World Congress in Barcelona. Beide prototypes beschikken over een 200 watt motor en een batterij die snelheden met trapondersteuning tot 25 km/per uur moet kunnen halen. De smartphone krijgt een prominente plek op de twee fietsen. Deze is dus goed zichtbaar en laad ook nog eens automatisch je toestel op terwijl je fietst. De MoDe:Me is bedoeld voor de doorsnee fietser, terwijl de Pro zich focust op koeriers en pakketbezorgers die de fiets vaker in het dagelijks leven zullen gebruiken.

AppMWC2-1024x682
In de App kan je zelf je bestemming invoeren. Door verschillende invoeren kun je zelf kiezen of je bijvoorbeeld wat langer wilt fietsen, of je gewoon de snelste route naar je bestemming zoekt. Vervolgens vibreren de handvatten van de MoDe:Me en Pro als je ergens af moet slaan. Zelfs de richtingaanwijzers op de fiets worden automatisch geactiveerd.

Sensoren voor je hartslag
Een ultrasone sensor op de achterkant van de fiets houdt je op de hoogte van voertuigen die je in willen halen, door je handvatten allebei kort te laten vibreren. De trapondersteuning kan direct gelinkt worden aan je hartslag, zodat de fiets weet wanneer het tijd is dat je het wat rustiger aandoet, en de fiets dus zelf een tandje bij zet.

Wanneer Ford besluit om deze prototypes ook echt te gaan produceren, is niet duidelijk. Wij zijn benieuwd hoe jij deze fiets vindt? Reageer onderaan dit bericht.

Meer nieuwsartikelen