Postpakketten afleveren met E-bakfiets

3 jaar geleden

large_0fd1d579_5584_155c_b07f_fd2724c011bf-696x392Goed nieuws voor het centrum van Basel (Zwitserland). De Amerikaanse pakketdienst UPS (United Parcel Service) zal pakketjes voortaan ook via een elektrische bakfiets bezorgen.

De test met de bakfiets zal ongeveer een maand lang duren. Woordvoerder Philip Healey van UPS legde uit dat het bedrijf het vrachtverkeer in de steden met dit initiatief drastisch wil verminderen. Healey licht toe: “UPS zet deze E-Bakfietsen in om lawaai, uitlaatgassen en het verkeer te verminderen in grote stadscentra.”

Het proefproject is onderdeel van een wereldwijde UPS strategie om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De Marketing Directeur van UPS Zwitserland, Healey is ervan overtuigd: “Deze vorm van levering heeft belangrijke voordelen voor een bezorgdienst als UPS. Er hoeft veel minder tijd te worden gezocht een geschikte parkeerplaats voor de truck, dat bespaart ons kostbare tijd.”

150 kg aan pakketjes vervoeren

In Basel wordt gestart met de test van bezorging van pakketjes met deze elektrische driewieler. De driewieler kan ongeveer 150 kilo aan pakketjes meenemen. De gesloten bagageruimte heeft een volume van ongeveer 1,5 kubieke meter. De driewieler weegt 115 kg, dit is inclusief een 250Wh batterij. Het compacte ontwerp is ideaal voor de smalle straatjes van de Europese steden.

Eén maand lang testen

Ongeveer één maand lang wil UPS Zwitserland kijken naar de ecologische en economische haalbaarheid van deze E-transport fiets. Daarna zal er geëvalueerd worden of de fiets in gebruik blijft of niet. Bij succes zal de uitrol van dit experiment naar Nederland niet lang duren.

Wat vindt u van deze e-bakfiets? Reageer hieronder.

Meer nieuwsartikelen