Prijzen E-bikes gaan omhoog

4 jaar geleden

Sparta B2 damesVanaf vandaag (vrijdag 27 maart) heeft Accell Nederland de prijzen van alle fietsen van Batavus, Sparta, Koga, Van Nicholas en Loekie, modeljaar 2015, met vijf procent verhoogd. Volgens Accell Nederland is het valutaeffect dermate groot dat ze genoodzaakt zijn om de prijzen van de fietsen met onmiddellijke ingang te verhogen.

Wouter Jager, algemeen directeur van Accell Nederland, licht de maatregel toe: “Het eerste kwartaal van dit jaar zijn we nog in staat geweest om de kosten van de steeds sterker wordende US dollar zelf op ons te nemen. Maar we hebben nu te maken met dermate grote koersschommelingen en prijsverhogingen bij onze leveranciers dat we vinden dat deze prijsverhoging gerechtvaardigd is.”

Koersschommeling zal effect hebben op alle merken

Niet alleen de prijzen van de bovenstaande merken zullen stijgen, maar dit zal bij merendeel van alle elektrische fietsmerken zo zijn. Dit zijn de gevolgen van de koersschommelingen. De nu al ingekochte fietsen en onderdelen zullen mogelijk nog met goedkopere verkoopprijzen worden verkocht.

LINK-Fotografie-3504.jpgAdvies aan oriënterende consumenten

Bent u op dit moment aan het oriënteren voor een elektrische fiets? Dan is het misschien verstandig om binnen nu en twee maanden deze aan te schaffen om toch wat euro’s te besparen. U heeft nog genoeg tijd om te oriënteren en diverse modellen goed uit te proberen totdat de prijsstijgingen effect zullen hebben.

Test gratis alle merken & modellen op de aankomende ElektrischeFietsen.com Event 2015. Heeft u bepaalde modellen op het oog? Probeer deze goed uit op een 1,5 kilometer lang testparcours in Amersfoort, Breda of in Zandvoort.

Meer nieuwsartikelen