Sparta haalt elektrische fietsen terug

3 jaar geleden

Sparta Logo PMSHet frame van een aantal typen elektrische damesfietsen van het merk Sparta is ,,in potentie” gevaarlijk. Daarom worden de tweewielers teruggehaald en geheel voorzien van een nieuw frame. Dat laat fabrikant Sparta dinsdag weten in een advertentie in de Volkskrant.

Het probleem in het frame doet zich voor in een lasnaad aan de voorzijde van het frame. Na een langere gebruiksperiode kunnen daar materiaalscheurtjes ontstaan. ,,Deze kunnen in uitzonderlijke situaties leiden tot het doorzakken van het frame”, schrijft Sparta. Het betreft verschillende uitvoeringen van e-bikes met ‘sportieve instap’ die tussen juli 2011 en 2014 zijn geproduceerd. In totaal zou het gaan om zo’n 9.300 elektrische fietsen.

De bezitters van de bewuste tweewielers worden per brief opgeroepen om een afspraak te maken met een dealer om een nieuw 2015/2016-frame te laten monteren. Sparta zegt geen enkel risico te willen nemen. Maar zolang er geen scheurtjes zichtbaar zijn, kunnen de fietsen wel gewoon gebruikt worden.

Bron: Nieuws.nl

Meer nieuwsartikelen