Speciaal rubber voor E-bikes!

schwalbe_logoVoor bijna iedere specifieke toepassing heeft Schwalbe fietsbanden met uiteenlopende profielen en rubber-compounds. Dus zéker ook voor E-bikes!

Er rijden inmiddels meer dan een miljoen E-bikes rond in Nederland en wereldwijd een veelvoud hiervan. Het belang van goed “E-bike rubber” is hierbij zeer groot. Al sinds de komst van E-bikes is Schwalbe actief geweest in de ontwikkeling van speciale banden voor dit segment. Smart-Sam-Plus_640Waar moet een goede E-bike band volgens Schwalbe aan voldoen? Aan een uitstekende lekbestendigheid, een uitmuntende grip, een lange levensduur en een lage rolweerstand om een maximale actieradius te waarborgen!

Lekbestendigheid. Lekrijden op de fiets wordt gezien als één van de grootste ergernissen en komt nooit gelegen! Op een E-bike lekrijden is nog vervelender, Het gewicht van de E-bike is hoger hierdoor is de handelbaarheid van een E-bike zwaarder. Daarbij is het plakken, repareren of vervangen van een band op een E-bike ook vaak lastiger. Veelal is dit een behoorlijke klus die bij een fietsspeciaalzaak uitgevoerd moet worden.

Durano-E_640Grip. Met een E-bike wordt gemiddeld harder gereden vanwege de ondersteuning die veelal tot 25 km/h aanwezig is. In de praktijk blijkt dat er dus ook door bochten harder gereden wordt. De grip van een band, grotendeels bepaald door het rubbercompound, is dus van groot belang bij E-bikes. Het speciale Energizer Compound van Schwalbe is het optimale compound voor grip bij E-bikes.

Levensduur. Een van de grote voordelen van de E-bike is dat mensen langer op de fiets zitten. Door de trapondersteuning nodigt het simpelweg uit om langere tochten te maken. Naast de extra gemaakte kilometers is de druk op banden van een E-bike hoger vanwege het relatief hogereMarathon Plus - Cut[1] gewicht van de E-bike. Ook de aandrijving zorgt voor grotere krachten op de band. Hierdoor is een hoge mate van slijtvastheid van een E-bike band van groot belang.

Schwalbe biedt het meest brede assortiment aan E-bike banden, banden met een officiële goedkeur voor E-bikes!

Schwalbe’s Energizer ‘familie’

Met de Energizer plus, de Energizer plus Tour en de Durano-E biedt Schwalbe een veelzijdig programma aan van echte E-bike banden: de ‘Energizer Familie’.
Bij normale E-bikes, pedelecs met trapondersteuning tot 25 km/h, schrijft de wet geen speciale banden voor. Echter ook bij genoemde fietsen zijn belasting en gemiddelde snelheid hoger. Energizer Plus Tour - Cut[3]Mede daarom is het aan te raden om speciale E-bike banden te laten monteren.

Met de Energizer Plus en de Energizer Plus Tour heeft Schwalbe de ultieme oplossing voor E-bike banden met grip én anti-lek functie. De drie millimeter dikke Greenguard breakerlaag is zeer lekbestendig.
De werkzame lekbeschermingslaag GreenGuard bestaat uit een hoogelastisch natuurcaoutchouc, welke voor een derde uit gerecycled materiaal bestaat. De Energizer Plus heeft een consumenetnprijs van € 30,50.
Als sportieve, snelle band, met veel grip en een lage rolweerstand, heeft Schwalbe de Durano E die tevens verkrijgbaar is vanaf € 30,50. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een Raceguard anti-lek laag.

Energizer Plus - Cut[4]Naast de speciale E-bike banden heeft Schwalbe tevens voor de geliefde Marathon en nieuwe Marathon Plus, het parade paardje onder de tourbanden, het E-bike ready keurmerk ECE 75R doorgevoerd!

Voor diegenen die voor maximale lekbestendigheid en levensduur kiezen op hun E-bike blijft de Marathon Plus de optimale band.
De gepatenteerde plus van de Marathon Plus heet Smart Guard – een vijf millimeter dikke laag van speciaal natuurrubber.
De Marathon Plus heeft een consumentenprijs van €37.50.

Informatie
Schwalbe Nederland
Dirk Storklaan 25
2132 PX Hoofddorp
tel: 023-5555265
fax: 023-5612407
info@schwalbe.nl
www.schwalbe.com

Speciaal rubber voor E-bikes! was last modified: februari 5th, 2015 by Redactie
Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook