Speciale helm voor snelle E-bike

E-Speed_Nuvinci_DLI_GreyBlackMatteRegeringspartijen VVD en PvdA willen dat er snel wordt gekeken naar een alternatieve helm voor snelle elektrische fietsen. Vanaf 2017 zou een brommerhelm verplicht worden, maar dat zien de partijen niet zitten.

Ze willen dat minister Schultz van Infrastructuur samen met brancheorganisaties om de tafel gaat. Samen moeten ze zoeken naar een helm die past bij de snelle e-bike.

Vanaf 2017 valt de e-bike, ook wel speed pedelec genoemd, onder de categorie ‘bromfiets’. Vanaf dan is het verplicht een helm te dragen die aan dezelfde eisen voldoet als een brommerhelm. Een gewone fietshelm is volgens de minister niet geschikt, vanwege de hoge snelheden die de fietsen kunnen halen. Er zijn snelheden tussen de 40 en 45 kilometer per uur mogelijk.

Brancheorganisatie BOVAG vreest dat een verplichte brommerhelm mensen afschrikt. Volgens de BOVAG volstaat een normale fietshelm voor de snelle e-bike.

Ook de coalitiepartijen zien niks in een verplichte bromfietshelm voor gebruikers van de snelle e-bike. “Een megahelm voor een opgevoerde fiets? Dat is met een kanon op een mug schieten”, zegt VVD-Kamerlid Barbara Visser.

‘Gewone helm niet genoeg’
Toch is een gewone fietshelm is niet voldoende, zeggen de partijen. “Fietsen met een brommerhelm is te warm, een fietshelm onveilig”, zegt . Daarom willen VVD en PvdA dat minister Schultz samen met de branche op zoek gaat naar de perfecte helm voor een snelle e-bike. Hoogland: “Er zijn nieuwe helmen nodig die veilig en ventilerend zijn.”

Volgens minister Schultz worden momenteel helmen ontwikkeld speciaal voor de snelle elektrische fietsen. Ze liet al eerder weten open te staan voor een variant die tussen een fiets- en een brommerhelm in zit.

Bron: RTL NIEUWS
Speciale helm voor snelle E-bike was last modified: juli 2nd, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

  • http://peatsmoke.nl Peatsmoke

    Volgens mij hoeven ze maar naar de Duitse en Oostenrijkse modellen te kijken, daar hebben ze al een speciaal model voor snelle e-bikes. Dit is overigens toch meer een bromfietshelm met ventilatie dan een fietshelm, maar gezien de klappen die dergelijke helmen moeten opvangen is dat ook niet meer dan logisch.

Ontvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook