Speed E-bike verkoop groeit met maar liefst 250%

speedbike2Het gaat hard met de verkoop van speed e-bikes. Nu de bekendheid van deze nieuwe categorie elektrische fietsen groeit evenals het aanbod, blijkt dat een accelererend effect op de verkoop te hebben.

Die acceleratie valt af te leiden uit het feit dat er tijdens de eerste vier maanden van dit jaar 250% meer gekentekende speed e-bikes zijn verkocht. Dit komt naar voren uit de cijfers van het bureau voor voertuigdocumentatie, VWE.

Verkoop groeit 2.5 keer

Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar zijn er 1.036 speed e-bikes (ook wel speed pedelecs genoemd) op kenteken gezet en verkocht. Tijdens dezelfde periode van 2014 waren dat er 296 stuks. Omgerekend is daarmee de verkoop 2.5 keer gegroeid.

Verkopen per merk

Moest vorig jaar Sparta nog Riese & Müller voor laten gaan als markt-leidende leverancier; dit jaar is het tegenwoordig Heerenveense merk veruit koploper. Sparta leverde tijdens de eerste vier maanden van dit jaar 583 gekentekende speed e-bikes af; in dezelfde periode van 2014 waren dat er 122. Van Riese & Müller werden er 300 snelle gekentekende e-bikes afgeleverd terwijl dat er een jaar eerder 139 waren. Stromer zag de verkoop ook fors groeien van 34 stuks in 2014 naar 101 in januari tot en met april dit jaar. Gazelle begint nu ook mee te draaien binnen dit segment met 52 gekentekende speed e-bikes. Mocht deze groei zich gedurende het hele jaar voortzetten dat ziet het ernaar uit dat dit marktsegment groeit naar zo’n tienduizend stuks.

Bron: Tweewieler.nl
Speed E-bike verkoop groeit met maar liefst 250% was last modified: mei 18th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Speed pedelecs, UitgelichtOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook