Thuiszorgmedewerkers op elektrische fiets naar klant

image-5388241Enschede – Vijfenvijftig thuiszorgmedewerkers van Livio en Zorggroep Manna stappen vanaf nu op een e-bike op weg naar hun cliënten. In aanwezigheid van Guido van de Logt van de Raad van Bestuur van Livio en André Kok, bestuurder bij Zorggroep Manna, ging dit experiment donderdag van start.

Een half jaar lang leggen zij de ritten van en naar hun cliënten met een electrische fiets af. Het fietsen moet een bijdrage leveren aan de gezondheid en welzijn van de medewerkers. Bovendien draagt het bij aan het milieu en bespaart het mogelijk kosten. Als de pilot slaagt, gaan Livio en Zorggroep Manna de inzet van elektrische fietsen verder stimuleren.

Woordvoerder Rik Ottink van Livio: “Medewerkers in de thuiszorg rijden dagelijks veel ritten naar cliënten. Dat gebeurt nu meestal met de auto. Met een app op de smartphone van de deelnemers worden de fietsritten automatisch geregistreerd. Zo kan worden bijgehouden hoeveel er wordt gefietst en in welke situaties de e-fiets minder handig is (bijvoorbeeld bij noodoproepen of veel bagage). Aan de hand van deze gegevens kan worden bepaald welke voordelen de e-fiets oplevert.”

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door Twente Mobiel, waarvan Livio en Zorggroep Manna partner zijn. Twente Mobiel is onderdeel van provincie Overijssel en voert voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het programma Beter Benutten uit. In dit programma zetten Rijk, regio’s en bedrijfsleven zich samen in om de bereikbaarheid in Nederland te verbeteren.

Bron: http://huisaanhuisenschede.nl/nieuws/
Thuiszorgmedewerkers op elektrische fiets naar klant was last modified: oktober 30th, 2015 by Redactie

Plaats je reactie op dit bericht:

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

*


Categoriën: Algemeen nieuwsOntvang het laatste nieuws in uw mailbox !

Mis helemaal niets meer!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je direct in voor de nieuwsbrief.

  • Ontvang de laatste nieuwtjes in uw mailbox.
  • Ontvang spetterende acties van diverse elektrische fietsmerken.
  • Het laatste nieuws over de events, prijsvragen en andere interessante items.


Volg ElektrischeFietsen.com ook op Facebook