Unieke vouwfiets, de A-Bike Electric

3 jaar geleden

A-Bike-ElectricDe A-Bike Electric is lichter en compacter dan ieder andere elektrische fiets in de wereld. In een aantal seconden heb je deze e-bike uitgevouwd. Deze kan je eenvoudig overal mee naartoe nemen, in de auto, in de trein, in een taxi, bus, thuis of naar het werk. Dit unieke ontwerp beschikt over framemateriaal dat ook wordt gebruikt in diverse vliegtuigen.

Je denkt waarschijnlijk dat deze kleinere wielen meer inspanning vereisen, maar het systeem beschikt over een dubbele ketting die de fiets doet lopen alsof je fiets op een fiets met grotere wielen. De kettingkast is volledig afgesloten, dit voorkomt dat er vuil in de ketting komt maar met vervoeren krijg je geen smeervlekken tegen bijvoorbeeld je kleding.

A-Bike-Electric-1

De A-Bike Electric heeft een borstelloze motor. Deze is verwerkt in het voorwiel en is uitgerust met intelligente sensoren die detecteren wanneer de fiets vertraagd, bijvoorbeeld op een helling krijg je automatisch meer ondersteuning.

A-Bike-Electric-3

De lichtgewicht verwijderbare 24V accu laadt snel op en heeft een bereik van maximaal 25 km. Ideaal voor korte ritjes. Je hoeft je geen zorgen te maken als de batterij leeg is, want je kunt ook gewoon fietsen als op een gewone fiets.

A-Bike-Electric-4

Deze A-Bike Electric is momenteel onderdeel van een kickstarter project, de campagne eindigt op 12 augustus 2015 en de begroting is al ruimschoots overschreden. Hierna zal de fiets in productie gaan en is het al mogelijk om deze E-bike aan te schaffen. De verkoopprijs komt uit op ongeveer € 1000 ,-.

A-Bike-Electric-5

Meer nieuwsartikelen