Volautomatische shift optie voor SHIMANO STEPS

4 jaar geleden

SC-E6010_zz_zz_L_img1Vorig jaar introduceerde Shimano haar specifieke e-bike groep SHIMANO STEPS. De e-bike groep krijgt aanvulling van nieuwe innovatieve onderdelen. Eén van deze innovaties is een aandrijfunit die volautomatisch schakelen mogelijk maakt. In combinatie met de nieuwe Nexus-8 Di2 naaf biedt automatisch schakelen ontspannen rijden met verder verbeterde responsieve en stabiele schakelprestaties. Andere updates van de SHIMANO STEPS groep zijn een nieuw display die ook beschikbaar is in het zwart, en nieuwe batterij oplaadmogelijkheden.

Volledig automatisch schakelen

SW-E6000_zz_zz_L_S1De combinatie van de SHIMANO STEPS aandrijfunits DU-E6001 & DU-E6010 en de Di2 compatibele naven bieden de mogelijkheid voor volledig automatisch schakelen. SHIMANO STEPS geeft een automatisch signaal, gebaseerd op trapfrequentie en snelheid, aan de Nexus-8 Di2 naaf om naar het passende interne tandwiel te schakelen. De aandrijfunit vermindert tijdelijk de kettingspanning tijdens het fietsen, waardoor de naaf naar de juiste versnelling gaan. Dit resulteert in een soepel rijgedrag omdat de fietser zich geen zorgen hoeft te maken of hij wel in de juiste versnelling rijdt. Erg handig voor fietsers die niet gewend zijn om te schakelen, wanneer ze bijvoorbeeld plotseling moeten stoppen.

Light off road versie

Shimano maakte zijn E-bike componenten beschikbaar voor sportief rijden op onverharde wegen (geen extreme mountainbikeroutes). Er is speciale firmware ontwikkeld voor de aandrijving die meer sportieve rijeigenschappen biedt. Daarbij is het mogelijk om de accu extra stevig te monteren voor een betere schokabsorptie. De toegevoegde compatibiliteit voor Shimano 11-speed mountainbike derailleurs met een 11-speed crankset met kettingkast (SM-CRE60) en een compatibele 11-speed ketting voor E-bikes (CN-HG701-11). Deze veranderingen maken het mogelijk om met SHIMANO STEPS E-bikes te genieten op meerdere terreinen.

SC-E6010_zz_zz_L_S1Nieuwe fietscomputer

Voor de tweede generatie SHIMANO STEPS , ontwierp Shimano een nieuw display. De nieuwe fietscomputer heeft een breder scherm met een groter lettertype om de leesbaarheid te verbeteren. Onder het scherm zijn twee knoppen om de bediening te vereenvoudigen. Aan/uit-knoppen met de mogelijkheid om de fietsverlichting te bedienen. Er kan gekozen worden uit zes verschillende talen (Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Nederlands), het display is compatibel met de huidige SHIMANO STEPS computerbevestiging.

Nieuwe batterij bevestiging en oplader

Shimano voegde twee nieuwe elementen toe voor het opladen van de batterij. Een nieuwe batterij bevestiging maakt het mogelijk om de batterij op te laden zonder het verwijderen van de batterij van de fiets. Daarnaast is er een nieuwe batterijlader met verschillende laadmogelijkheden. Het laadt de eerste 80% binnen twee uur. De totale laadtijd voor een compleet volle accu is vier uur (voor de extra 20%).

Nieuwe Nexus 8 speed naaf

Shimano voegt meerdere remmogelijkheden toe aan de Nexus 8 interne versnellingsnaaf. In aanvulling op de bestaande rollerbrake en V-brake opties, voegt Shimano een terugtraprem variant toe aan de Nexus-8 Di2 naaf en schijfrem versie voor zowel de Di2 als mechanische Nexus-8 naven. Schijfremmen bieden een directer gevoel, de terugtraprem geeft een meer natuurlijke rembeleving.

Meer nieuwsartikelen